Objavljeno: 30. junija, 2020

Sodelovanje v projektih LAS – obvestilo

Bi radi ponudbo svoje kmetije nadgradili z jagodami?

Mentorska kmetija pri Ropet iz Volčjega Potoka išče kmetijo ali posameznika, ki se zanima za pridelavo in predelavo jagod.

Projekt LAS Srce Slovenije Odprta vrata kmetij, ki je sofinanciran s sredstvi Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020, spodbuja rast lokalne prehranske samooskrbe in dviguje vrednost kmetijskim proizvodom, zato so sodelujoče kmetije pri projektu razvile mentorske programe individualnega svetovanja.

Domen Virant je primer zagnanega mladega kmeta iz Volčjega Potoka, ki želi predati svoje znanje o jagodah, vse od vzpostavitve nasada, oskrbe rastlin do predelave jagod. V primeru, da vas zanima pridelava in predelava okusnih rdečih sadežev pokličite na telefonsko številko 031 267 158 in se dogovorite za individualno svetovanje.

 

Želite pospraviti delavnico starega orodja?

Ne vrzite starega orodja proč. Center za zunanjo ureditev zbira skupaj s partnerji projekta LESARIUS – Izkusi – Ustvarjaj – Spoštuj! za svoj nov muzej stara orodja in druge predmete, povezane z dejavnostmi kolarstva, tesanja, mizarstva, sodarstva, rezbarstva, pletarstva ipd.

Vse, ki imate staro orodje, ki se navezuje na te dejavnosti in ga ne potrebujete več, prosijo, da ga podarite za novo muzejsko zbirko na Veliki Preski pri Litiji. Stari predmeti jim bodo prišli zelo prav, saj bodo lahko s pomočjo njih predajali znanja, povezana z lesarstvom in drugimi starimi poklici, naprej mladim obiskovalcem.

Za informacije pokličite Petro Kos na 031 615 020 ali ji pišite na info@zunanjaureditev.com.

Projekt LESARIUS – Izkusi – Ustvarjaj – Spoštuj! je sofinanciran s sredstvi Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020 preko LAS Srce Slovenije.