Objavljeno: 20. oktobra, 2020

Kampanija “Nalezimo se dobrih navad”

Na Ministrstvu za zdravje so  v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravili »Nalezimo se dobrih navad«. Z njo ozaveščajo, da lahko z upoštevanjem pravil stroke (umivanje rok, nošenje maske in vzdrževanje distance ter tudi z uporabo aplikacije #ostanizdrav) pred širjenjem novega koronavirusa zaščitimo sebe in s tem tudi druge. Upajo, da bodo ta priporočila postala dobre navade vseh nas.

Na Youtube kanalu Ministrstva za zdravje so objavili filmčka, ki se vrtita na socialnih omrežjih in na televizijah. https://youtu.be/rIQT2nsH9hA in https://youtu.be/0Jme2PfuwWQ
Uradna spletna stran kampanje živi na naslovu www.dobre.navade.si, spremljate nas lahko tudi na FB Ministrstva za zdravje.
Priporočajo tudi ogled higienskih navodil NIJZ https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19

Higienski ukrepi proti koronavirusu
Najbolj preprosti ukrepi so pri preprečevanju virusa zelo učinkoviti, če se jih le dosledno držimo. Pazimo na redno uporabo maske na javnih površinah, poskušamo se ne dotikati obraza, bolj pogosto si umivajmo roke, če pa to ni možno, si jih razkužimo, ohranjamo varno razdaljo, kašljamo in kihamo v rokav ter ostanemo doma, ko se ne počutimo dobro in imamo vročino.

Ministrstvo za zdravje