Arhiv obvestil 2011

Peter Strle, ravnatelj Osnovne šole Litija, in Irena Vide-Prešeren, predstavnica

Dm drogerie markt litijske otroke razveselil z donacijo.

Otroci iz Osnovne šole Litija se bodo odslej lahko igrali na novih igralih. Nakup gredi na vzmeteh, drogov na treh višinah in tibetanskega mostu jim je omogočilo podjetje dm drogerie markt Slovenija, ki je ob decembrski otvoritvi svoje nove poslovalnice v Litiji šoli podarilo donacijski bon v višini 4.200 €.

Nadaljevanje…

Krajani krajevne skupnosti Javorje nad Bogenšperkom se te dni intenzivno pripravljajo na prikaz živih jaslic in kmečkih opravil. Na igrišču ob gasilskem domu nastaja pravljična podoba majhne vasice.

Nadaljevanje…

Državno prvenstvo v borbah

Domači Taekwondo klub Šmartno – Litija se je 17. decembra v Mariboru udeležil 21. Državnega prvenstva v borbah za vse kategorije. Na tekmovanju je sodelovalo 124 borcev iz 9 slovenskih klubov. Šmarsko litijski klub je zastopalo 19 borcev, od tega jih je bilo kar nekaj, ki so nastopili na tekmovanju prvič.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 22.12.2011 od 9:00 do 13:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v torek dne 20.12.2011 od 08.00 do 10:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Kostrevnica izvod Velika Kostrevnica .

Nadaljevanje…

Poglejte sporočilo v steklenici na nalijem.si

Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani že več let izvaja projekt Sporočilo v steklenici, katerega namen je zmanjševanje škode zaradi pitja alkohola. Izpolnite vprašalnik na www.nalijem.si.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v:
petek dne 16.12.2011 od 08.00 do 10:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Cerkovnik izvod naselje 3 in 4
ponedeljek dne 19.12.2011 od 10.30 do 13:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Zagorica izvod Jeze

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (14.12.2011)

Iz našega tabora smo se nazadnje oglasili dober mesec nazaj, v vmesnem času se je nabralo kar nekaj tekem. Danes rečemo lahko temu »poročilo o tekmah«. V zadnjem mesecu je največja novost, da je iz 1. NLB Leasing lige istopila ekipa RD Loka, tako da se za naslov prvaka ali obstanek sedaj bori 11 ekip.

Nadaljevanje…

Po novem letu bo za pomoč v Šmartnem skrbel dom Tisje.
Kot pravi direktorica doma Vida Lukač, se cena za neposredno socialno oskrbo povišuje za malo več kot 14 odstotkov zaradi spremembe števila efektivnih ur, ki jih socialna oskrbovanka lahko dejansko opravi na mesec.

Nadaljevanje…

Javni zavod Bogenšperk objavlja NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE za najem poslovnega prostora na gradu Bogenšperk za opravljanje gostinske dejavnosti. Vsa pojasnila v zvezi z najemom, lahko interesenti dobijo v Javnem zavodu Bogenšperk vsak delovni dan, na telefonu 01 8987 700 in 041 784 924 ali na jozi.vovk@bogensperk.si.

Nadaljevanje…

Obvestilo uporabnikom pitne vode iz javnega vodovoda Kostrevnica – Obla Gorica:

Občina Šmartno pri Litiji obvešča vse uporabnike pitne vode iz javnega sistema za oskrbo s pitno vodo Kostrevnica – Obla Gorica, da vode pred uporabo za pitje in prehranske namene ni več potrebno prekuhavati.

Nadaljevanje…

V Strategiji razvoja in trženja turizma destinacije Srce Slovenije je kot ena izmed priložnosti za razvoj turizma na območju opredeljena »karavaning destinacija«, torej prijazna za obiskovalce z avtodomi. Srce Slovenije namreč nudi vse potrebno za kratko bivanje na območju – in od tu odkrivanje Ljubljane, regije, območja oziroma celotne Slovenije.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 1.12.2011 od 7:30 do 8:00 in od 14:00 do 15:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠMARTNO 20/0.4 L-040, *ZAGORICA LESNA 20/0,4 L-052, ZAGORICA 20/0.4 L-049.

Nadaljevanje…

Obvestilo uporabnikom javnega vodovoda Leskovica - Vrata

Občina Šmartno pri Litiji obvešča uporabnike javnega vodovoda Leskovica – Vrata, da bo v ponedeljek, dne 28.11.2011, med 8. in 20. uro, motena oskrba s pitno vodo zaradi čiščenja in dezinfekcije vodohrana na vodovodnem sistemu. Uporabnike prosimo za razumevanje.

Taekwondo klub Šmartno Litija, državno prvenstvo v tehniki

V  soboto, 19. 11. 2011, je Taekwondo klub Šmartno – Litija organiziral 21. državno prvenstvo v tehniki. Sodelovalo je 75 tekmovalcev iz 7 slovenskih klubov. Predstavniki domačega kluba so se odlično odrezali, saj so osvojili skupno 2. mesto.

Nadaljevanje…

Obvestilo uporabnikom javnega vodovoda Kostrevnica – Obla Gorica

Občina Šmartno pri Litiji obvešča uporabnike javnega vodovoda Kostrevnica – Obla Gorica, da bo jutri, v sredo, 23.11.2011, med 8. in 14. uro, motena oskrba s pitno vodo zaradi čiščenja in dezinfekcije vodohranov na vodovodnem sistemu.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (17.11.2011)

V treh tednih od zadnjega poročila iz našega tabora se je nabralo kar nekaj tekem. Članska ekipa je odigrala tri tekme, dve sta bili zelo tesni, pokalna se je končala celo po dveh podaljških. Mlajše selekcije nadaljujejo z rednim delom, vsak vikend se nabere kar nekaj tekem. Še vedno je najbolj uspešna selekcija starejših dečkov B, ki nadaljuje z visokimi zmagami s svojimi vrstniki v Posavju in Zasavju.

Nadaljevanje…

Taekwondoisti Šmartna uspešni v Bosni

V soboto, 12. 11. 2011, je v Mostarju potekalo tradicionalno tekmovanje v borbah, Mostar Open 2011. Na tekmovanju je sodelovalo okoli 350 tekmovalcev iz držav bivše Jugoslavije.

Nadaljevanje…

Krvodajalska akcija v ZD Litija

V petek 18.11.2011 od 7. do 15. ure bo v prostorih Zdravstvenega doma Litija ponovno krvodajalska akcija.
Udeležite se akcije in pomagajte sočloveku, ker kri rešuje življenja!

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v sredo dne 16.11.2011 od 08:00 do 14:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Ježni vrh, TP Lavdan in TP Vinji vrh.

Nadaljevanje…

Obvestilo uporabnikom pitne vode iz javnega vodovoda Kostrevnica – Obla Gorica

Občina Šmartno pri Litiji obvešča vse uporabnike pitne vode iz javnega sistema za oskrbo s pitno vodo Kostrevnica – Obla Gorica, da je zaradi obremenitve pitne vode z mikroorganizmi potrebno vodo pred uporabo za pitje in prehranske namene prekuhati.

Nadaljevanje…

Razvojnemu partnerstvu središča Slovenije sta se pridružili občini Ivančna Goric

Litija, 8. november 2011 – Razvojnemu partnerstvu središča Slovenije, v katerem je bilo doslej združenih 10 občin (Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Radeče, Šmartno pri Litiji, Zagorje ob Savi), sta se 7. novembra 2011 s podpisom aneksa pridružili še dve novi občini – Ivančna Gorica in Šentrupert.

Nadaljevanje…

Na sosednjem Hrvaškem je 5. in 6. novembra potekal A rang turnir v borbah Croatia open. Tudi tega turnirja se je udeležil naš kadetski reprezentant Domen Pirc. Kako močno je bilo tekmovanje pove že samo to, da se je turnirja udeležilo 33 držav ter 1150 tekmovalcev.

Nadaljevanje…

Med najbolj aktivnimi v Litiji in Šmartnem
Vsaka dva meseca svojim članom pošiljajo obvestila o dogodkih in aktivnostih, ki jih načrtujejo. Novembra in decembra tako za svoje člane pripravljajo kar tri predavanja na temo zdravega življenja, s poznanimi zdravstvenimi strokovnjaki.

Nadaljevanje…

Mladinska sekcija Tamburaškega orkestra Šmartno in Tolkalna skupina Perkakšns ob občinskem prazniku občine Šmartno pri Litiji vabita na koncert LATINO MARTINI, ki bo v soboto, 5. novembra 2011, ob 19. uri v Športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (27.10.2011)

Kar sedem tekem je bilo na sporedu prejšnji vikend. Glavna tematika je bilo gostovanje prenovljene ekipe Celja Pivovarne Laško v Dvorani Pungrt, ki je bila kar lepo napolnjena, saj je tekmo spremljalo približno 750 ljubiteljev rokometa.

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 13 November 2011

Ura:

18:00

Kraj:

Športna dvorana Pungrt

Nadaljevanje…

Datum:

Ponedeljek 31 Oktober 2011

Ura:

od 15:00 ure dalje

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Občina Šmartno pri Litiji obvešča vse upravičence, ki imajo osnovno zdravstveno zavarovanje urejeno po 21. točki 15. člena Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (to je, da prispevke za osnovno zdravstveno zavarovanje plača občina stalnega prebivališča), da so za reševanje postopkov v zvezi z uveljavitvijo te pravice od 01.01.2012 dalje pristojni Centri za socialno delo in ne več občina stalnega prebivališča.

Nadaljevanje…

Galeb open 2011

Kadetski reprezentant Taekwondo kluba Šmartno – Litija, Domen Pirc, se vrača iz ene izmed zadnjih tekem s kadetsko reprezentanco. V Beogradu je na A – turnirju v borbah, na tekmovanju Galeb Open, osvojil odlično 2. mesto.

Nadaljevanje…

Občina Šmartno pri Litiji obvešča uporabnike javnega vodovoda Kostrevnica – Obla Gorica, da bo jutri, v torek, 25.10.2011, med 9. in 13. uro, motena oskrba s pitno vodo zaradi čiščenja cevovodov, zaradi prisotnosti koliformnih bakterij na omrežju vodovoda.

Nadaljevanje…

Občina Šmartno pri Litiji  obvešča vse starše, ki bodo imeli od 01.01.2012 dalje svoje otroke vključene v programe predšolske vzgoje v vrtcih, da vloge za znižano plačilo vrtca za leto 2012 od 01.12.2011 dalje oddajate na pristojne Centre za socialno delo in ne več na občino stalnega prebivališča.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v nedeljo dne 23.10.2011 od 08.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz naslednjih transformatorskih postaj: Šmartno usnjarna, Šmartno, Kovina, Miška, Tesar in Ustje.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (20.10.2011)

V preteklem tednu so bile šmarske ekipe na parketu dobro razpoložene. Dober vikend se je začel že v petek, ko je članska ekipa drugič zapored zmagala, tokrat v gosteh v Krškem. Dobre igre nadaljujejo tudi starejši dečki A, ki so z enim porazom na drugem mestu skupine JUG, s prvo tekmo pa so začeli tudi mlajši dečki B, letnik 2000.

Nadaljevanje…

V okviru točk VEM (»Vse na enem mestu«), ki jih Center za razvoj Litija upravlja v Litiji, Domžalah in v Grosupljem, bomo za potencialne podjetnike in rastoča podjetja tudi v prihodnjih mesecih izvajali brezplačne delavnice.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v …

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (12.10.2011)

Za nami sta dva tekmovalno naporna tedna za večino šmarskih selekcij. Članska ekipa je na zadnji tekmi prvič v letošnji sezoni zmagala ter pokazala dobro igro. Za nami je tudi uspešen začetek večine mlajših selekcij, ki se bodo v jesenskem delu sezone borile za napredovanje v drugi del tekmovanja.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 14.10.2011 od 08.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz naslednjih transformatorskih postaj: Preska, Liberga, Jagodnik, Lupinca, Rodni vrh, Liberga vodovod in Kostrevnica.

Nadaljevanje…

Šmarski rokometaši slavijo

Ekipa rokometnega društva Šmartno Herz Factor banka je v prvi slovenski ligi osvojila prvo zmago.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v torek dne 11.10.2011 od 8:00 do 11:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP CERKOVNIK IZVOD OB CESTI DESNO 20/0.4 L-003.

Nadaljevanje…

Plezalna sekcija Društva Prosti čas

V soboto in nedeljo, 24. in 25. septembra se je v Trbovljah odvijala druga tekma za državno prvenstvo v športnem plezanju. Na tekmi je nastopilo sedem tekmovalcev Plezalne sekcije DPČ Šmartno. Najboljši rezultat je dosegla Karin Tomažič, ki je v kategoriji mladink dosegla 2. mesto.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v torek dne 4.10.2011 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz naslednje transformatorske postaje: od 9.00 – 11.00 Tisje, Podroje, Vintarjevec in od 11.00 – 14.00 Šmartno krznar, Cerkovnik.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v sredo dne 28.9.2011 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz naslednjih transformatorskih postaj:
– od 8.00 – 14.00 Štangarske poljane,Širmanski hrib, Štanga, Velika Štanga, Račica, Mala Štanga in Mala Štanga Gril
– od 11.00 – 14.00 Sitarjevec, Grmače, Škulj, Kolejek in Zavrstnik.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v sredo dne 28.9.2011 od 8:00 do 14:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz transformatorske postaje Volčja jama.

Nadaljevanje…

Javno podjetje Komunalno stanovanjsko podjetje Litija, d.o.o., obvešča uporabnike pitne vode iz sistema za oskrbo s pitno vodo  Litija – Šmartno,  da bo zaradi okvare na vodovodnem sistemu (okvara cevovoda Gozd-Reka – Sitarjevec), oskrba s pitno vodo motena.
Oskrba z vodo bo motena ali celo prekinjena na območju mesta Litija, naselja Šmartno in naselja Breg ter Tenetiše, dne 22.9.2011, predvidoma v času med 7.00  in 16.00 uro.

Nadaljevanje…

Člani Športnega društva Dolina iz Šmartna pri Litiji so s pomočjo LEADER sredstev, ki so jih pridobili na javnem pozivu LAS “Srce Slovenije” in z veliko prostovoljnega dela članov društva uredili otroško igrišče in s tem posodobili športno rekreacijski center Reka v Cerovici.

Nadaljevanje…

Datum:

Četrtek 8 September 2011

Ura:

19:00

Kraj:

Knjižnica Šmartno

Nadaljevanje…

Datum:

Četrtek 8 September 2011

Ura:

18:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Plavanje in plezanje

Plezalna sekcija Društva prosti čas Šmartno organizira začetni tečaj športnega plezanja za odrasle in mladino nad 15 let. Začetek bo v četrtek, 29. septembra 2011, ob 19.30 z uvodnim sestankom in 1. predavanjem, zaključek pa v prvi polovici novembra z zaključnim plezalnim izletom.

Nadaljevanje…

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v letu 2011 s premično zbiral

Kaj so nevarni odpadki iz gospodinjstev?

• BARVE in barvam sorodne snovi: premazi za les in kovine, lepila, črnila, kartuše, tonerji,…
ČISTILA: jedka čistila, odstranjevalci madežev,…
ZDRAVILA: tablete, sirupi, mazila, kapsule,…

Nadaljevanje…

Letos 41 prvošolčkov

V Šmarski osnovni šoli in na podružničnih šolah v občini Šmartno pri Litiji je vse pripravljeno za začetek šolskega leta. Letos je prvošolčkov na matični šoli za dva razreda, skupaj 41, kar je najmanj v zadnjih letih, nekaj pa jih je tudi na podružničnih šolah.

Nadaljevanje…

Rokometna šola Šmartno

Vse fante, ki obiskujejo osnovno šolo od 1. do 9. razreda in jih zanima ROKOMET, VABIMO, da se vpišejo v rokometno šolo. Vabljeni tudi vsi stari člani, ki ste rokomet že obiskovali, da se spet pridružite treningom.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 1.9.2011 od 8:00 do 11:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠMARTNO USTJE IZVOD LEVSTIKOVA IN PREČNA ULICA 20/0.4 L-041.

Nadaljevanje…

Danes ob 8. uri in 43 minut so litijani in šmarčani čutili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih Agencije za okolje, urada za seizmiologijo in geologijo je bilo žarišče potresa 17 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Litije.

Nadaljevanje…

Datum:

Sreda 31 Avgust 2011

Ura:

19:00

Kraj:

Športna dvorana Pungrt

Bliža se prvi šolski dan

V Litiji in Šmartnem se nanj že pripravljajo
Predvsem v smislu zagotavljanja varne poti v šolo. Če bi otrokom radi pri varni poti v šolo pomagali tudi vi, se lahko prijavite kot prostovoljec, vabi predsednik Sveta staršev OŠ Šmartno pri Litiji,

Nadaljevanje…

Plezalna sekcija Društva Prosti čas

Karin Tomažič iz Šmarskega društva Prosti čas si je z dobrim plezanjem na evropskem pokalu priborila nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu . V soboto in nedeljo, 13. in 14. avgusta, se je v Imstu na Tirolskem odvijala tekma za mladinski evropski pokal, kjer je nastopila tudi članica DPČ Šmartno Karin Tomažič in dosegla dobro 16. mesto in si priborila nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Nadaljevanje…

Datum:

Četrtek 18 Avgust 2011

Ura:

19:30

Kraj:

Dvorana Pungrt

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 5.8.2011 od 9:00 do 11:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MIHELCA IZVOD HRIB KRAŠEVEC 20/0.4 L-070.

Nadaljevanje…

2. avgusta 1901 se je v Šmartnem pri Litiji rodil dr. Slavko Grum. Gimnazijo je obiskoval v Novem mestu, medicino študiral na Dunaju. Kot zdravnik se je dodobra seznanil s psihoanalizo, novim področjem psihiatrije, ki poudarja nezavedno plast človeškega življenja.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (15.06.2011)

Sezona 2010/2011 se končuje tudi organizacijsko, tekmovalno se je že konec maja, ko si je članska ekipa po scenariju iz najhujših filmov zaslužila obstanek med najboljšimi. V Dvorani Pungrt je še drugič padel Slovenj Gradec in veselje po tekmi je bilo nepopisno in trajalo dolgo v noč, celo do jutra.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 18 Junij 2011

Ura:

16:00

Kraj:

Igrišče OŠ Šmartno

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 16.6.2011 od 8:00 do 13:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠMARTNO USTJE IZVOD LEVSTIKOVA IN PREČNA ULICA 20/0.4 L-041.

Nadaljevanje…

Državno prvenstvo v športnem plezanju

V Šmartnem pri Litiji je 10. in 11. junija potekala tekma za državno prvenstvo v športnem plezanju za vse kategorije. Nastopilo je več kot 220 tekmovalcev in tekmovalk iz 29. slovenskih klubov. V članski konkurenci sta slavila Mina Markovič (PK 6b Ptuj) in mladinec Sergej Epih (PK Škofja Loka).

Nadaljevanje…

Datum:

Četrtek 16 Junij 2011

Ura:

19:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 12 Junij 2011

Ura:

16:00 – 18:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Državno prvenstvo v športnem plezanju

Tekmovanje bo potekalo v športni dvorani Pungrt v soboto 11. in nedeljo 12. junija 2011.
Začetek ob 10.00 uri. Vabljeni!

Nadaljevanje…

RD Šmartno Herz Factor je obstala v 1. SRL

RD Šmartno Herz Factor, ekipa, ki je večino prvenstva zasedala zadnje mesto, je obstala v 1. SRL. V natrpani dvorani Pungrt je ob odličnem vzdušju premagala Slovenj Gradec in si zagotovila direktni obstanek. Tekmo je z zadetkom odprl Grujčić, nato pa so v vodstvo prešli domači rokometaši.

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 29 Maj 2011

Ura:

15:30

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (25.05.2011)

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka se oglašamo tik pred koncem končnice za obstanek. Šmarska ekipa je v zadnjih treh tekmah naredila velik »posel« in trikrat zmagala. Pred zadnjim krogom končnice tako zaseda 10. mesto s 16 točkami, Slovenj Gradec in Slovan pa jih imata 15. Tekmovanje so zaključile tudi vse mlajše selekcije. V mesecu maju sta se odvijala dva turnirja, starejši dečki B so bili na koncu 10., mlajši dečki A pa 9. v Sloveniji.

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 29 Maj 2011

Ura:

od 10. ure dalje

Kraj:

Breg pri Litiji

Nadaljevanje…

Stičišče NVO osrednje Slovenije vabi na brezplačno izobraževanje v četrtek, 2. 6. 2011, ob 17. uri, dvorana Marjance Rucigaj, Center Ivana Hribarja, Ljubljanska cesta 12f, Trzin.
Izobraževanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate s pripravo prireditev (obstoječi in bodoči organizatorji), da se seznanite s postopki prijave prireditev in pridobitvijo vseh potrebnih dovoljenj za njihovo izvedbo.

Nadaljevanje…

Biološko razgradljivi kuhinjski odpadki in zeleni vrtni odpad

Ravnanje z biološko razgradljivimi odpadki, ki nastajajo v gospodinjstvih določa Uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom (Ur.l.RS,št.39/2010). Povzročitelji odpadkov iz gospodinjstev morajo hišno kompostirati kuhinjske odpadke in zeleni vrtni odpad v hišnem kompostniku. Povzročitelj odpadkov iz gospodinjstva, ki ne kompostira kuhinjskih odpadkov in zelenega vrtnega odpada sam, mora te odpadke prepuščati izvajalcu javne službe v posebnem zabojniku, ker jih ni dovoljeno mešati z drugimi odpadki. Ločeno zbiranje teh odpadkov mora biti zagotovljeno do 30. junija 2011.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 11 November 2011

Ura:

13:00

Kraj:

Šmartno pri Litiji

Datum:

Sobota 12 November 2011

Ura:

5:00

Kraj:

Litija – Šmartno – Čatež

Teden učenja

V Litiji in Šmartnem se začenja Teden vseživljenjskega učenja. Razširjeno sicer to učenje poteka od začetka meseca maja pa vse do konca junija. Letos sodeluje 20 izvajalcev z različnimi prireditvami, krovna tema projekta pa je Evropsko leto prostovoljstva.

Nadaljevanje…

Susedgrad - Sokol pokal 2011

V zagrebški dvorani Sutinska vrela se je v soboto, 14. 5. 2011, trlo okoli 570 tekmovalcev iz 61 klubov, kjer je potekalo tekmovanje v borbah ter tehniki. Taekwondo klub Šmartno – Litija je na to tekmovanje peljal 3 tekmovalce v borbah ter 1 tekmovalca v tehniki, pod vodstvom pomočnika trenerja Mihe Tomažiča.

Nadaljevanje…

RD Šmartno Herz Factor banka : MRK Krka 28:23 (11:12)

8. krog 1. SRL – končnica za obstanek
Rokometaši Šmartnega so še drugič v letošnjem prvenstvu premagali Krko, tokrat v pomembni tekmi v boju za obstanek v 1. SRL. Domači so dobro začeli tekmo in povedli s 4:1 nato pa tudi s 7:3. Nato jim je zbranost popustila in Krka se je vrnila v tekmo.

Nadaljevanje…

Brata Jeriha sta si 3. mesto priborila v tem dirkalniku

Brata Jeriha na rallyju Saturnus presenetila konkurenco
Rally Saturnus se je odvijal ta vikend, v okolici Ljubljane in v Zasavju. Udeležilo se ga je 64 posadk, med njimi tudi brata Jeriha iz Velike Štange. Že v petek sta konkurenci na hitrostni preizkušnji v Stožicah pokazala, da sta dobro pripravljena.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 14 Maj 2011

Ura:

20:00

Kraj:

Športna dvorana Pungrt

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 13 Maj 2011

Ura:

19:30

Kraj:

OŠ Polšnik

Nadaljevanje…

12. trofeja Beograda

Taekwondo tekmovanja v Beograd, kjer se je odvijala 12. Trofeja Beograda se je udeležil tudi Taekwondo klub Šmartno Litija. Tekmovanje so združili tudi z izletom, saj je tekmovalce spremljalo kar nekaj staršev in prijateljev.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 13.5.2011 od 8:00 do 9:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP CEROVICA IZVOD CEROVICA 20/0.4 L-060.

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 8 Maj 2011

Ura:

9:45

Kraj:

Kulturni dom, cerkev Sv. Martina

Gasilska zveza Šmartno pri Litiji vas vabi da se nam dne 08.05.2011 pridružite pri počastitvi našega zavetnika sv. Florjana.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (03.05.2011)

Po nekaj dnevih premora se vračamo z novičkami. V mesecu aprilu so najbolj dejavni člani, saj se v prvi ligi igra brez prestanka. V zadnjih treh tekmah je ekipa RD Šmartno Herz Factor banka dosegla zelo pomembno zmago v gosteh v Slovenj Gradcu, žal pa je tudi izgubila pomembno tekmo doma proti Slovanu. Mlajši dečki B so v Tržiču odigrali zadnjo tekmo v letošnji sezoni in končali sezono na solidnem 11. mestu.

Nadaljevanje…

Lokalna akcijska skupina »Srce Slovenije« je objavila odprtje drugega javnega poziva za izbor in sofinanciranje projektnih predlogov za izvajanje razvojne strategije LAS za leto 2011. Prijavijo se lahko posamezniki, podjetja, društva in ostali upravičenci navedeni v javnem pozivu. Projekti se morajo izvajati na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica in Šmartno pri Litiji (izključeno je območje mesta Kamnik).

Nadaljevanje…

In sicer po sistemih od vrat do vrat in na vnaprej določenih prevzemnih mestih. Prevzem bo zagotovljen za odpadke, ki sodijo med kosovne – to so odpadki, ki nastajajo v gospodinjstvih in jih zaradi velikosti in teže ni mogoče oziroma ni smotrno zbirati v tipiziranih posodah, npr. kovinski in keramični kosovni odpadki, elektronski aparati, bela tehnika, pohištvo in drugo.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (14.04.2011)

Za nami je “prost” vikend članske ekipe, vsaj kar se uradnih tekem 1. SRL tiče. Na obisk pa je v Šmartno prišla Reprezentanca Katarja, ki jo vodi Borut Maček. Tekma je bila prijateljske narave, kjer sta oba trenerja dala priložnosti vsem igralcem. Z tekmami pa zaključujejo najmaljše selekcije.

Nadaljevanje…

Taekwondo klub Šmartno Litija - Domen Pirc srebrn na A turnirju v Belgiji

Reprezentant Taekwondo kluba Šmartno – Litija, Domen Pirc, se je v soboto 9. 4. 2011, z reprezentanco udeležil A turnirja v Belgiji, ki je eden izmed najmočnejših turnirjev v Evropi. Vedeli smo, da je v dobri formi, po tihem pa smo sanjali o morebitni kolajni. Te sanje nam je Domen v soboto v Belgiji uresničil, saj je po treh zaporednih zmagah klonil šele v finalu.

Nadaljevanje…

Brata Jeriha na rallyu Lavanttal

Nova sezona rallya se je pričela. V petek in soboto je na območju avstrijskega mesta Wolfsberg potekal težko pričakovan in zahteven rally Lavanttal. To je bila letošnja prva rally preizkušnja za slovensko državno prvenstvo, ki se je štela tudi za evropsko prvenstvo.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (05.04.2011)

Za nami sta dve tekmi v končnici, članska ekipa pa je osvojila prvo točko. Mlajše selekcije se borijo za najboljša mesta, počasi pa se končujejo tekme in jih čakajo le še finalni turnirji za razvrstitve. Ekipe mini rokometa tudi počasi zaključujejo s turnirji in se pripravljajo na finalne nastope, kjer bomo tudi letos prisotni Šmarčani.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 15 April 2011

Ura:

17:00

Kraj:

Dvorana Pungrt

V športni dvorani Pungrt bodo otroci s svojimi nastopi pomagali pripovedovati zgodbo o Čudežnem drevesu.

Taekwondo klub Šmartno

Šmarski taekwondoisti so tekmovali v mestu Imotski, ki leži med Splitom in Mostarjem. Tekmovanja sta se udeležila brata Domen in Tadej Pirc s trenerjema. To tekmovanje je bilo pomembno predvsem za Domna, ki gre naslednji vikend z reprezentanco na tekmo Belgija Open.

Nadaljevanje…

Ministrstvo za obrambo obvešča, da je z dnem, 15. 3. 2011, prenehala delovati pisarna ministrstva v Litiji (Jerebova 14).

Nadaljevanje…

Predmetni prostorski akt je bil javno razgrnjen v času 05.01.2011 do 04.02.2011 v prostorih Občine Šmartno pri Litiji, Tomazinova ulica 2, Šmartno pri Litiji. Javna obravnava je bila izvedena 19. januarja 2011 ob 15.00 uri v prostorih Občine Šmartno pri Litiji.

Nadaljevanje…

Zelena luč za čistilno napravo

Občina z rezervnim scenarijem
Centralna čistilna naprava Litija Šmartno je končno dobila zeleno luč. Šmarski svetniki so namreč na zadnji seji sprejeli investicijski program za komunalno infrastrukturo, ki predstavlja osnovo za nadaljevanje projektiranja komunalnih vodov v občini Šmartno.

Nadaljevanje…

Malčki brez vrtca?

V Šmartnem potrebujejo hitro rešitev
Ravnatelj Osnovne šole Šmartno Albert Pavli je občinskim svetnikom na zadnji seji razložil problematiko predšolskega varstva v občini. Vrtec spada pod šolo, ima 9 oddelkov in 162 otrok, oddelki pa so na petih lokacijah.

Nadaljevanje…

Zavrnili so gasilce

Gasilci za svoje vozilo pričakujejo pomoč občine
Na zadnji občinski seji Šmartnega pri Litiji je bila tudi točka sofinanciranja gasilskega vozila z dvižno platformo, ki ga kupujejo prostovoljni gasilci.

Nadaljevanje…

V Šmartnem ob petkih zdravi lokalni pridelki

Na Staretovem trgu v Šmartnem pri Litiji je od marca na posebni stojnici mogoče kupiti domače sadje in zelenjavo in lokalne izdelke s podeželja: suho sadje, sire, med, medene izdelke, jabolčni sok in kis, posebno priljubljeni pa so tudi že pripravljeni eko zabojčki. Gre za izdelke iz ekološke pridelave in sezonsko sadje in zelenjavo iz slovenskih kmetij.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (23.03.2011)

Šmarske ekipe so v mesecu marcu najbolj “zaposlene” saj se vsak vikend odigra kar nekaj tekem. Članska ekipa je začela s tekmami v končnici za obstanek, žal se je prva tekma končala z domačim porazom. V polfinalni ligi za prvaka tekme nadaljujejo tudi mlajši dečki A in B.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 24.3.2011 od 9:00 do 12:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VOLČJA JAMA 20/0,4 L- 109 IZVOD VOLČJA JAMA.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 2 April 2011

Ura:

od 7.00 do 10.30 ure

Kraj:

Pri gasilskem domu v Zg. Jablanici

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v sredo dne 16.3.2011 od 08:00 do 09:30 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠMARTNO TESAR izvod Zadražnik.

Nadaljevanje…

Poročilo o zdravstvenem nadzoru vodovodov v občini Šmartno pri Litiji v letu 201

V občini Šmartno pri Litiji je 10 vodovodov, s katerimi upravlja občina Šmartno pri Litiji in vodovodni odbori (Cerovica-Selšek, Gradišče pri Litiji, Leskovica-Vrata, Vintarjevec). Skupno oskrbujejo 1.478 prebivalcev te občine (26,9 % prebivalcev te občine).

Nadaljevanje…

Taekwondoisti za Pokal Šmartno Litija

Taekwondo klub Šmartno Litija je peto leto zaporedoma organiziral sedaj že tradicionalni Pokal Šmartno Litija. Letošnjega turnirja so se udeležili borci iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Kosova in Bosne in Hercegovine. Skupja je tekmovalo 165 borcev, od tega jih je 23 zastopalo domači klub. Turnirja se je letos udeležilo 23 klubov.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 11.3.2011 od 10:00 do 13:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GRADIŠČE izvod Gradišče.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (08.03.2011)

Članska ekipa je proti ekipi RK Slovenj Gradec dosegla pomembno zmago pri boju za obstanek v 1. SRL. V Dvorani Pungrt se je zbralo preko 500 gledalcev, tekmo pa se je lahko spremljalo tudi v živo na SportKlubu. Popolnoma drugačna tekma se je odvijala osem dni kasneje v Dvorani Poden v Škofji Loki, kjer so domači suvereno zmagali in bodo v nadaljevanju igrali v končnici za prvaka.

Nadaljevanje…

Krvodajalska akcija v ZD Litija

V četrtek 10.03.2011 od 8. do 15. ure in petek 11.03.2011 od 8. do 13. ure bo v prostorih Zdravstvenega doma Litija ponovno krvodajalska akcija
Udeležite se akcije in pomagajte sočloveku, ker kri rešuje življenja!

Datum:

Sobota 5 Marec 2011

Ura:

Od 15:00 do 17:00

Kraj:

Kulturni dom Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 5 Marec 2011

Ura:

10:00 do 17:00

Kraj:

Športna dvorana Pungrt

Nadaljevanje…

Fotografija

V mesecu februarju, ki za plezalce predstavlja pripravljalno obdobje, so člani PS DPČ Šmartno dosegli dobre rezultate v skali in tudi na tekmovanjih Vzhodne lige. Omeniti velja prvo preplezano smer z oceno 8b za Miha Jarma iz DPČ ter dvakratno zmago Tinkare Meke na Vzhodni ligi.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 25.2.2011 od 9:00 do 12:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GRADIŠKE LAZE 20/0.4 IZVOD LAZE L-005.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (22.02.2011)

Končno veliko veselje v Dvorani Pungrt, šmarska ekipa je zabeležila sicer šele drugo zmago v 1. slovenski rokometni ligi, ampak zelo pomembno v boju za obstanek. Mlajše selekcije nadaljujejo s tekmami, ki jih je bilo v zadnjih 14 dneh kar veliko.

Nadaljevanje…

Taekwondo klub Šmartno - Litija uspešen na M2

V Vrbovcu se je Taekwondo klub Šmartno – Litija to soboto, 12. 2. 2011, udeležil že tradicionalnega tekmovanja M2. To tekmovanje je na Hrvaškem po rangu eno izmed močnejših, ker so za člane na tekmovanju tudi denarne nagrade. S tem privabijo res dobre in kvalitetne borce.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 17.2.2011 od 08:00 do 10:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MIHELCA izvod Debeli hrib.

Nadaljevanje…

Vpis v prvi razred za šolsko leto 2011/2012

Na osnovi ustrezne zakonodaje organiziramo vpis šolskih novincev.
Vpis bo potekal na OŠ ŠMARTNO, kabinet št. 14, pritličje novega prizidka.

Nadaljevanje…

Informativni dan v vrtcu Ciciban

Informativni dan bo v vrtcu Ciciban potekal 10. marca 2011 ob 17. uri, kjer si boste skupaj z otrokom ogledali lutkovno predstavo. Po njej si boste ogledali prostore vrtca in dobili želene informacije. Zaključek ob 19. uri.

Nadaljevanje…

Vpis predšolskih otrok v vrtec Ciciban za leto 2011/2012

Obrazce Vloga za vpis otroka v vrtec Ciciban dobite v tajništvu šole ali na spletni strani vrtca www.os-smartnolitija.si/ciciban.
Izpolnjene obrazce pošljite po pošti ali jih oddajte v tajništvu šole od 15. do 31.marca 2011.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (10.02.2011)

Začel se je drugi del sezone v 1. slovenski rokometni ligi, naša ekipa pa je doživela dva poraza, vendar s prikazanim niso razočarali. Pri mlajših selekcijah nadaljujejo z zmagami mlajši dečki B, ki še vedno ne poznajo poraza.

Nadaljevanje…

Predstavitev nove knjige Nejke Omahen: Oh, ta kriza!

Predstavitev bo v galeriji Knjižnice Šmartno, v četrtek, 10. 2. 2011, ob 19. uri.

Nejka Omahen iz Šmartnega pri Litiji sodi med popularne mladinske avtorice v Sloveniji.
Njene zgodbe govorijo o povsem običajnih mladostnikih, o njihovih težavah, razmišljanjih, doživetjih.

Nadaljevanje…

Taekwondo klub Šmartno

Taekwondo klub Šmartno Litija je minulo soboto  uspešno zastopal Slovenijo, Litijo in Šmartno  na dobrodelnem hrvaškem tekmovanju v Zaprešičih, kjer je nastopalo okrog 500 borcev iz Hrvaške, Slovenije, Srbije, Bosne in Kosova.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (02.02.2011)

Pred nami je nadaljevanje prvenstva v 1. slovenski rokometni ligi. Članska ekipa se pod vodstvom novega trenerja Jaka Kešeta pripravlja na zahtevno nalogo, obstati v ligi. Mlajše selekcije nadaljujejo s tekmami. Med glavnimi “osmoljenci” mlajših selekcij so zagotovo mladinci, ki so bili izredno blizu uvrstitve v končnico za prvaka 2. lige, vendar so imeli med prvenstvom veliko smole, da jim to ni uspelo.

Nadaljevanje…

Znanje in družba

To ponuja univerza za tretje življenjsko obdobje
V okviru Knjižnice Litija je bila univerza Litije in Šmartnega ustanovljena oktobra 2009. Od ustanovitve jo vodi Marijela Lebinger. Univerza je zelo aktivna, redno tedensko pripravljajo različne programe, ki pa so bolj ali manj obiskani glede na aktualnost.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 4 Februar 2011

Ura:

10:00

Kraj:

Avla OŠ Šmartno

Nadaljevanje…

Klasična glasba s tamburicami - Kulturno društvo Tamburaški orkester Šmartno

Kulturno društvo Tamburaški orkester Šmartno bo v soboto, 5. februarja 2011, ob 19. uri v kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji izvedlo edinstven koncert klasične glasbe. V goste bodo povabili učenke – solo pevke Glasbene šole Litija-Šmartno, dogodek pa bodo posvetili slovenskemu kulturnemu prazniku.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (24.01.2011)

Spoštovani ljubitelji športa in seveda rokometa. Po “zimskih” počitnicah se spet oglašamo iz našega društva. Z novim letom se je nekaj stvari spremenilo, največja sprememba pri članski ekipi je, da je ekipo prevzel trener Jaka Keše, njegov pomočnik pa je postal Tone Ulčar, nekdanji šmarski vratar. Članska ekipa je v letošnjem letu že odigrala dve prijateljski tekmi, obe pa je zmagala.

Nadaljevanje…

Razpored prireditev se nahaja v prilogi.

Nadaljevanje…

Turistični ponudniki območja Srce Slovenije se bodo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predstavljali od 27. do 30. januarja 2011. Partnerji letošnje skupne predstavitve območja Srce Slovenije, ki jih koordinira Center za razvoj Litija, so občine Dol pri Ljubljani, Domžale, Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Šmartno pri Litiji in Trzin. Program dogajanja na razstavnem prostoru Srca Slovenije za Dol pri Ljubljani, Litijo in Šmartno pri Litiji je naslednji:

Nadaljevanje…

Znanje za kulturnike

JSKD ponuja brezplačno izobraževanje
Vsem, ki se ljubiteljsko ukvarjate s kulturo, vam sklad za kulturne dejavnosti ponuja možnost strokovnega izobraževanja. Prijavite se lahko, če ste samostojni ustvarjalec ali pa delujete v kakšnem kulturnem društvu.

Nadaljevanje…

Zavetišča za živali

Vse več je izgubljenih kužkov in ostalih domačih živali
Te bodisi iščejo lastniki ali pa se izgubljene živali potikajo po vaseh in iščejo lastnike. Občine Litija, Šmartno pri Litiji in Dol pri Ljubljani del sredstev iz proračuna namenjajo za najdene domače živali.

Nadaljevanje…

Jaka Keše

Po 16. krogu 1. SRL so v Šmartnem pri Litiji drugič letos zamenjali glavnega trenerja. Potem, ko je Tadeja Simončiča po 6. krogu zamenjal Miha Bojovič je slednjega zdaj nadomestil Jaka Keše, ki je pred tem tri sezone v društvu deloval kot trener mlajših selekcij.

Nadaljevanje…

Božični koncert Okteta Valvasor s pevkami ŽPZ Tonja iz Borovnice

Litijski Oktet Valvasor bo letošnje leto praznoval 25-letnico uspešnega petja po Sloveniji in tujini. Od članov, ki so bili v prvi zasedbi, jih v oktetu še vedno poje pet, pripravljajo pa se že na koncert ob 25 letnici, predvidoma bo v mesecu marcu.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v torek dne 11.1.2011 od 9:00 do 14:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP REKA GOZD ŠMIT 20/0,40 IZVOD VODOVOD.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v ponedeljek dne 10.1.2011 od 9:00 do 14:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP JEŽNI VRH 20/0.4 L-091 IZVOD BERDAJS.

Nadaljevanje…

Tovornjaki bodo še vozili
Težki tovornjaki se bodo še vozili skozi Kostrevnico. Občinski svetnik Peter Avbelj sicer že drugo leto opozarja na povečan promet le-teh. Zaradi lanskoletne obnove mostu pri Peterlinu na cesti mimo Bogenšperka se je ves promet odvijal skozi kostrevniško dolino.

Nadaljevanje…

Delovni diabetiki

S polno paro v novo leto
Društvo diabetikov Litija Šmartno bo s polno paro vstopilo v novo leto. Vsak ponedeljek in sredo ob 19.15 pripravljajo vodeno telovadbo v Športni dvorani, prijavite se lahko v društveni pisarni. Merjenje holesterola, krvnega tlaka in sladkorja je to sredo od 8. do 10. ure.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 8 Januar 2011

Ura:

18:00

Kraj:

V prostorih šole na Primskovem

Kulturno in športno društvo Prinskau vas vabi na prvo kulturno prireditev po novem letu. V sodelovanju s KUD Marija Kmetova iz Šentlovrenca vas vabimo na čudovit koncert, ki bo v soboto, 8. januarja 2010, ob 18. uri
v prostorih šole na Primskovem.

Nadaljevanje…