Arhiv obvestil 2010

29. decembra 1900 je Ruska Akademija znanosti na slavnostnem zasedanju podelila Šmarčanu Martinu Matvejeviču Hostniku za ustvarjeno »Slovnico slovenskega jezika« denarno nagrado grofa D. A. Tolstoja v višini 400 rubljev v srebru. Omenjena slovnica slovenskega jezika je bila  sestavni del prvega slovensko-ruskega slovarja, ki je izšel v Podgornikovi tiskarni v Gorici leta 1901.

Nadaljevanje…

Javno se razgrne dopolnjen osnutek Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje urejanja Šmartno jug – 2.del.

Nadaljevanje…

Žive jaslice na Javorju

Krajani krajevne skupnosti Javorje nad Bogenšperkom se te dni intenzivno pripravljajo na prikaz živih jaslic in kmečkih opravil. Na igrišču ob gasilskem domu nastaja pravljična podoba majhne vasice. Pri pripravah sodelujejo vse od najmlajših do najstarejših in dokazujejo, da se s skupnimi močmi lahko marsikaj naredi.

Nadaljevanje…

TKD klub Šmartno - Litija znova bogatejši za 2 medalji

Na zasneženo soboto, 18. 12. 2010, je v hrvaškem Bjelovarju potekal tradicionalni Božični kup, katerega so se udeležili tudi štirje tekmovalci iz Taekwondo kluba Šmartno – Litija. Tekmovanje je potekalo v prazničnem vzdušju in bilo je prijetno sodelovanje med slovenskimi in hrvaškimi klubi.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (16.12.2010)

V zadnjih sedmih dneh smo v dvoranah videli kar 8 tekem, od tega dve v 1. SRL. Članske ekipa je po slabi predstavi v Novem mestu doma odigrala precej bolje in favoritom iz Maribora vzela točko (čeprav je bila zelo blizu obeh). Z dobrimi igrami nadaljujejo najmlajši, saj sta ekipa mlajših dečkov A in B še vedno prvi v skupini JUG. Mladinci so se prav tako iz gostovanja v Kočevju vrnili z pomembnima dvema točkama.

Nadaljevanje…

Bogenšperk bo še lepši

Obetajo se zanimive spremembe
Grad Bogenšperk bo dobil novo podobo. V sredo (08.12.2010) zvečer so na gradu predstavili drugi del prevoda Slave Vojvodine Kranjske in prvi izvod podarili Javnemu zavodu Bogenšperk. Predstavili so tudi načrt vsebinske in programske zasnove gradu.

Nadaljevanje…

Študenti zbirajo oblačila

Za pomoč prosijo Litijane in Šmarčane
23. in 24. decembra bo Klub Litijskih in Šmarskih študentov (KLIŠE) s ponudbo rabljenih oblačil sodeloval na prireditvi Podeželje v prazničnem mestu. Kar bo oblačil ostalo še po tem, pa jih bodo predali Rdečemu križu.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 10.12.2010 od 8:00 do 13:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KOSTREVNICA IZVOD ŠOLA 20/0.4 L-014.

Nadaljevanje…

Karin Tomažič državna prvakinja tudi v težavnostnem plezanju

Zaključila se je najuspešnejša sezona za plezalce PS DPČ Šmartno. Najboljše rezultate je tudi v Tržiču dosegla Karin Tomažič, ki si je že s tretjo zaporedno zmago med mladinkami v zadnjih dveh tednih, zagotovila naslov mladinske državne prvakinje v težavnosti in s 3. mestom prve stopničke med članicami.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (08.12.2010)

V veselem decembru se nadaljuje naporen ritem, članska ekipa je doma doživela nov poraz, ki je imel do sedaj najbolj grenak priokus. Mladinci osvojili doma (le) točko, mlajši dečki A in B pa nadaljujejo z dobrimi predstavami.

Nadaljevanje…

Državno prvenstvo v Poomsah 2010

V nedeljo, 5.12.2010 se je v Ivančni Gorici odvijalo 20. državno prvenstvo v taekwondo tehniki. Tekmovanja se je iz šmarsko – litijskega kluba udeležilo 9 tekmovalcev, od tega 4 debitanti. Najuspešnejši tekmovalec je izkušeni Rok Mohar, ki je osvojil dve prvi in eno drugo mesto, s tem je postal že desetič državni prvak v svoji kategoriji.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 10 December 2010

Ura:

19:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Datum:

Sreda 8 December 2010

Ura:

18:00

Kraj:

Valvasorjeva knjižnica na gradu Bogenšperk

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v sredo dne 8.12.2010 od 09.00 do 12:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Kosrevnica na izvodu kmet Golob in Dvor hrib.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (02.12.2010)

V Dvorani Pungrt je že drugič »gostoval« Sportklub, tekma z Loko je bila namreč na sporedu v živo. Gostje iz Loke so upravičili vlogo favorita, saj so v letošnji sezoni ugnali tudi Celje Pivovarno Laško. Najbolj razburljiva tekma vikenda je bila prav gotovo mladinska, saj je bila polna preobratov, prvič pa so tudi okusili poraz mlajši dečki A, tako da je edina neporažena v ligi le še ekipa mlajših dečkov B.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 3 December 2010

Ura:

19:00

Kraj:

Knjižnica Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v nedeljo dne 5.12.2010 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz: TP Šmartno Miška od 8.00-10.00 ure.

Nadaljevanje…

Projekt Smet na smet - za čistejšo prihodnost reke Save

V okviru Kluba litijskih in šmarskih študentov deluje tudi ekipa mladih, ki si prizadevamo preko različnih akcij in pristopov opozoriti javnost na pomen in vlogo, ki jo imajo reke; tudi reka Sava.
Organizirali smo že dve čistilni akciji in fotografski natečaj ter pripravili zloženko. Osnovnošolce smo aktivirali z ekološko delavnico, kjer smo z odpadnim materialom ustvarjali ekološke smetnjake. V novembru smo pripravili tudi srečanje s starejšimi občani v domu Tisje, kjer smo se pogovarjali o problematiki onesnaževanja res. Tako smo se nekaj naučili tudi od starejših občanov, oni pa so spoznali, da smo tudi mladi aktivi in si prizadevamo za boljši jutri.

Nadaljevanje…

Vabljeni na Primskovo

Na Primskovem bo v naslednjih tednih živahno. V Kulturno športnem društvu za praznične dni pripravljajo več kulturno zabavnih prireditev; tako imanovani Primskovški kulturni abonma.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 26 November 2010

Ura:

17:00

Kraj:

v Valvasorjevi knjižnici na gradu Bogenšperk.

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 28 November 2010

Ura:

/

Kraj:

pri cerkvi sv. Martina v Šmartnem

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (24.11.2010)

Mlajši dečki A in B so še vedno neporaženi na vrhu lestvice skupine JUG, tudi mladinci nadaljujejo z dobrimi igrami. Žal pa je članska ekipa v Slovenj Gradcu doživela deveti poraz v 1. SRL.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 25.11.2010 od 08.00 do 12:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Ježce.

Nadaljevanje…

Taekwondo klub Šmartno - Litija v Zagrebu uspešen

6 tekmovalcev iz Taekwondo kluba Šmartno – Litija je v soboto tekmovalo v Zagrebu v organizaciji Taekwondo kluba Jastreb iz Zagreba. Na tekmovanju je sodelovalo 860 tekmovalcev iz 68 klubov in 8 držav. Mladi Tadej Pirc je eno borbo zmagal, osmino finala pa je na žalost izpadel in tako ostal brez medalje.

Nadaljevanje…

Društvo »PROSTI ČAS« Šmartno pri Litiji bo v času zimskih počitnic organiziralo zimovanje na Treh kraljih na Pohorju za šolske otroke od 6.–14. leta starosti. Več informacij…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (18.11.2010)

Vrhunec tekmovalnega vikenda je bilo gostovanje neporažene ekipe Gorenja iz Velenja v Dvorani Pungrt. Gorenje se je pokazalo kot zelo dobra ekipa, ki ima letos v sebi še poseben zmagovalni duh. Mladinci so na gostovanju osvojili pomembno točko, dobro igro pa so doma prikazali kadeti, ki so visoko ugnali Dobovo. Mlajši dečki B še vedno brez poraza.

Nadaljevanje…

Krvodajalska akcija v ZD Litija

V četrtek 18.11.2010 od 8. do 14. ure in petek 19.11.2010 od 7. do 12. ure bo v prostorih Zdravstvenega doma Litija ponovno krvodajalska akcija
Udeležite se akcije in pomagajte sočloveku, ker kri rešuje življenja!

petek 12. 11. ob 13.00 – MARTINOV SEJEM (v primeru dežja sejem v kulturnem domu); kraj: Staretov trg, Šmartno
petek 12. 11. ob 17.00 – RAZSTAVA IZDELKOV ŠMARSKIH VEZILJ; kraj: Knjižnica Šmartno
petek 12. 11. ob 18.30 – KRST MOŠTA: FS Javorje, ansambel Sreča; kraj: pred cerkvijo sv. Martina
sobota 13. 11. ob 19.00 – MARTINSKI KONCERT FANTOV OD FARE: gostje: dekleta iz Črešnjevcev; kraj: cerkev sv. Martina

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (10.11.2010)

Za nami je naporen tekmovalni vikend, saj se je odigralo v dveh dneh kar sedem tekem, od tega pet v Trbovljah. Članska ekipa je gostovala na neugodnem terenu v Ormožu, ter doživela poraz. Mladinci so bili v letošnji sezoni prvič uspešni, dobre igre nadaljujeta ekipi mlajših dečkov, saj sta po petih krogih še obe neporaženi.

Nadaljevanje…

Mednarodno Taekwondo prvenstvo Croatia open

Taekwondo klub Šmartno-Litija se vrača iz mednarodnega prvenstva Croatia open, ki je potekalo 6. in 7. novembra 2010 v Zagrebu. Na tekmovanju je sodelovalo preko 1150 tekmovalcev iz 33 držav. Na prvenstvo so bili prijavljeni tudi 4 člani šmarsko litijskega  kluba, vendar je David Zagorc zaradi bolezni na žalost moral ostati doma.

Nadaljevanje…

Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije najavlja odprtje javnega poziva za izbor in sofinanciranje projektnih predlogov za izvajanje razvojne strategije LAS za leto 2011. Prijavijo se lahko posamezniki, podjetja, društva in ostali upravičenci navedeni v javnem pozivu. Projekti se morajo izvajati na območju občin Litija, Šmartno pri Litiji, Lukovica, Dol pri Ljubljani in Kamnik (izključeno je območje mesta Kamnik).

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (02.11.2010)

Po praznikih se zopet javljamo z novičkami iz našega društva. Za nami sta dva tekmovalna tedna, kjer so nastopale skoraj vse selekcije. Članska ekipa je gostovala v Bonifiki, kjer so bili močnejši domačini RK Cimos Koper, mladinci so žal še drugič izgubili le za en zadetek, kadeti pa so dosegli svojo prvo zmago v sezoni. Z dobrimi predstavami nadaljujejo starejši dečki B in mlajši dečki B, ki so na tekmah dosegli nove zmage.

Nadaljevanje…

Noč čarovnic - tradicionalno na gradu Bogenšperk

Jutri popoldne od 15. ure naprej bo na gradu Bogenšperk že tradicionalna noč čarovnic. Ob 16. uri bo na sporedu predstava Trnuljčica Gledališča Kolenc, pa tekmovanje za naj čarovnico in atraktivni nastop skupine Firefly, lahko se udeležite tudi ustvarjalnih delavnic, ki jih bodo pripravili na Bogenšperku. S seboj pa prinesite tudi buče, ker bo najboljša nagrajena.

Nadaljevanje…

Karin Tomažič uspešno pleza

V mesecu oktobru se je mladinska reprezentanca udeležila dveh tekem za evropski mladinski pokal v športnem plezanju. Karin Tomažič se v svoji prvi mednarodni sezoni še privaja na tekmovanja na najvišji ravni, rezultati pa so zelo spodbudni. Prva tekma je bila 2. in 3. oktobra v Vlikem Tarnovem v Bolgariji.

Nadaljevanje…

24. popotovanje po Levstikovi poti

V soboto, 13. novembra tudi letos pričakujejo blizu 20.000 pohodnikov iz vse Evrope na 24. izvedbi mednarodne prireditve Popotovanje po Levstikovi poti. Na pot, ki je nastala na podlagi Levstikove literarne predloge, se bodo odpravili med 6. in 9. uro z Levstikove ulice v Litiji ali izpred kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji.

Nadaljevanje…

Koncert Latino Martini

Mladinska sekcija Tamburaškega orkestra Šmartno in Tolkalna skupina Perkakšns ob občinskem prazniku občine Šmartno pri Litiji vabita na koncert LATINO MARTINI, ki bo v soboto, 6. novembra 2010 ob 19. uri v Športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji.

Nadaljevanje…

Občina Šmartno pri Litiji obvešča, da je na oskrbovalnem območju javnega sistema za oskrbo s pitno vodo Cerovica – Selšek, Gradišče pri Litiji, Grilovec, Leskovica – Vrata, Račica – Velika Štanga in Vintarjevec – vas zaradi obremenitve pitne vode z mikroorganizmi potrebno vodo pred uporabo za pitje in prehranske namene prekuhati. Ukrep velja do preklica.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (20.10.2010)

Članska ekipa je doživela svoj peti poraz v 1. SRL, tokrat so bili že drugič uspešnejši Ribničani. Tekma se je prvič iz Dvorane Pungrt prenašala direktno na programu Sportklub, kar je prineslo še nekaj dodatnega zanimanja. S tekmovanjem so nadaljevale tudi mlajše selekcije, ki so bile delno uspešne.

Nadaljevanje…

Na podlagi 41. člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS št. 94/07 UPB 3 in 45/08) je Občinska volilna komisija Občine Šmartno pri Litiji na svoji seji dne 13.10.2010 ugotovila REZULTATE GLASOVANJA V  OBČINI ŠMARTNO PRI LITIJI NA LOKALNIH VOLITVAH DNE, 10.10.2010.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (13.10.2010)

Za nami je sevniški vikend. Po rayporedu bi moralo biti celo pet srečanj, različnih selekcij, vendar sta bili tekmi starejših dečkov A in mlajših dečkov B naknadno prestavljeni. Sobota je bila tako v Dvorani Pungrt rokometno obarvana, dobro so začeli gostje z zmago kadetov, naslednji dve tekmi pa sta se končali z zmagama domače ekipe.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 14.10.2010 od 8:00 do 12:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠMARTNO TESAR IZVOD KLANČAR 20/0.4 L-039.

Nadaljevanje…

Srečanje društev

Stičišče nevladnih organizacij Osrednjeslvoesnke regije skupaj s CNVOS vabi na srečanje društev, ki bo tokrat namenjeno identifikaciji dobrih praks vključevanja NVO ter možnosti implementacije Kodeksa dobrih praks na lokalni ravni.

Nadaljevanje…

Občina Šmartno pri Litiji je v času od 28.7.2010 do 1.9.2010 javno razgrnila dopolnjen osnutek izvedbenega dela občinskega prostorskega načrta Občine Šmartno pri Litiji in okoljsko poročilo za izvedbeni del občinskega prostorskega načrta Občine Šmartno pri Litiji z dodatkom za varovana območja (presoja sprejemljivosti plana na varovana območja).

Nadaljevanje…

Tomi Kastelic slavil v Semiču

Sedma dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu je bila izvedena v nedeljo 3. oktobra 2010 na dirkališču NIX Semič v Stranski vasi. Prestavljen termin, do katerega je prišlo zaradi prevelike količine padavin se je izkazal za dobro odločitev, saj je dirka potekala v delno sončnem vremenu na idealni podlagi.

Nadaljevanje…

Albin Jeriha v paralelnem rallycross-u (slika Žiga Šparemblek)

Minuli vikend  je v Logatcu potekala letošnja tretja in četrta dirka v Paralelnem RallyCrossu za državno prvenstvo Slovenije. Med več kot 40 nastopajočimi je bil tudi Albin Jeriha iz Velike Štange, občina Šmartno pri Litiji. Vozi dirkalnik VW POLO 1.4 16V skupine A5, pripravljen v domači delavnici, po homologaciji FIA5568. Dirkalnik je vrhunsko pripravljen za rally ter ima vso opremo od VW MOTORSPORT-a.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (07.10.2010)

Članska ekipa nadaljuje svoj naporen urnik, tokrat je v zadnjih dneh odigrala dve prvenstveni tekmi, žal brez zmage. V Dvorani Pungrt se je v soboto odvijal sosedski dvoboj, kateri je pripadel Trebanjcem, v sredo pa je ekipa gostovala še pri državnih prvakih RK Celje Pivovarna Laško. Pri mlajših selekcijah so ligo nadvse uspešno začeli mlajši dečki A in B.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 7.10.2010 od 8.00 do 9.00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Cerovica, Jablaniške laze in Pustov mlin.

Nadaljevanje…

Taekwondo klub Šmartno - Litija

Taekwondo klub Tempo Logatec je letos septembra prvič organiziral odprto prvenstvo za otroke mlajše od 14 let. Po pričakovanju so se prvenstva udeležile vse države bivše Jugoslavije (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna Gora, BIH in Kosovo).

Nadaljevanje…

Otvoritev zgodovinske pridobitve Športnorekreacijskega centra Reka

Vabimo vas na otvoritev zgodovinske pridobitve v našem Športnorekreacijskem centru Reka.
Po večletnih prizadevanjih smo pridobili elektriko.

Krajša otvoritvena slovesnost bo v petek, 8. oktobra 2010, ob 17.30, v ŠRC Reka. Nekaj besed ob otvoritvi nam bo namenil član športnega društva dolina, župan g. Milan Izlakar.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 8 Oktober 2010

Ura:

17:30

Kraj:

Športnorekreacijski center Reka

Otvoritev zgodovinske pridobitve Športnorekreacijskega centra Reka

Vabimo vas na otvoritev zgodovinske pridobitve v našem Športnorekreacijskem centru Reka.
Po večletnih prizadevanjih smo pridobili elektriko.

Krajša otvoritvena slovesnost bo v petek, 8. oktobra 2010, ob 17.30, v ŠRC Reka. Nekaj besed ob otvoritvi nam bo namenil član športnega društva dolina, župan g. Milan Izlakar.

Pred otvoritvijo bomo izvedli ekshibicijsko tekmo med veterani ŠD Dolina in ostalimi člani ŠD Dolina. Po končani otvoritveni slovesnosti si bomo skupaj ogledali kvalifikacijsko tekmo za EURO 2012 med Slovenijo in Ferskimi otoki.

Za hrano in pijačo bo poskrbljeno!

Vabimo vas, da si ta popoldan rezervirate za druženje v ŠRC Reka. Veselimo se srečanja z vami, zato nasvidenje v petek!

Več informacij dobite na: www.srce-me-povezuje.si/sddolina

Organizacijski odbor ŠD Dolina

P.S.:
V petek popoldan ob 17.00 začenjamo z jesenskimi športnimi popoldnevi. Vabljeni predšolski otroci, šoloobvezni in ostali mladi po srcu na badminton, mini košarko, košarko, mini nogomet, nogomet na travi, odbojko na mivki ali pa samo na sprehod po Reka. Te popoldneve bomo organizirali še vse ostale petke v mesecu oktobru.

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v sredo dne 6.10.2010 od 8:00 do 14:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠMARTNO TESAR IZVOD KLANČAR 20/0.4 L-039.

Nadaljevanje…

slika Blaž Bratkovič

Sosedski prvoligaški derbi so dobili rokometaši RK Trimo Trebnje in si priigrali drugo prvenstveno zmago. Domači rokometaši so sicer dobro začeli tekmo, za dodatno motivacijo pa je poskrbela tudi polna dvorana Pungrt. Po nekaj minutah igre je bilo 3:1 za gostitelje, a Trebanjci so se hitro približali.

Nadaljevanje…

Javna razgrnitev podatkov o modelih množičnega vrednotenja nepremičnin, vrednostnih conah in vrednostnih ravneh, ki jih je posredovala Geodetska uprava RS, bo potekala od 4.10.2010 do 17.11.2010 v sejni sobi občine Šmartno pri Litiji.

Občinska uprava

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (29.09.2010)

V zadnjih tekmah so morali Šmarčani priznati premoč v vseh tekmah. Članska ekipa je bila poražena na tekmi v Mariboru, prav tako pa so jih v pokalu ugnali tekmeci iz Ribnice. Kadeti in st. dečki A so se dobro upirali na gostovanju v Dobovi in Brežicah.

Nadaljevanje…

RD Šmartno Herz Factor banka : RD Ribnica Riko hiše  25:31 (11:16)

Zadnji obračun 1/16 finala pokala Pivovarne Union je dobilo RD Ribnica Riko hiše. V prvoligaškem obračunu so tokrat domači rokometaši RD Šmartno Herz Factor banka zaostajali večino tekme. Izenačili so le v 13. minuti pri rezultatu 6:6. Dvakrat so tudi slabo izkoristili igralca več na igrišču in tako pustili Ribnici, da je prišla do treh zadetkov prednosti.

Nadaljevanje…

Navodila se nahajajo v priponki.

Nadaljevanje…

 Pomoč po poplavah

Po poplavah pomaga tudi Center za socialno delo Litija
Ta vsem občanom Litije in Šmartnega, ki se soočajo s škodo po nedavnih poplavah, sporoča, da lahko po zakonu o socialnem varstvu vložijo vlogo za izredno denarno socialno pomoč. Če seveda izpolnjujejo vse predpisane pogoje in kriterije.

Nadaljevanje…

Pred dnem glasovanja (10.10.2010) želi občinska volilna komisija občine Šmartno pri Litiji volivce spomniti na njihove možnosti pri izvrševanju volilne pravice.

Nadaljevanje…

Javno podjetje komunalno stanovanjsko podjetje Litija d.o.o., obvešča vse uporabnike pitne vode iz vodovodnega sistema Litija-Šmartno, da je prišlo do napake na glavnem cevovodu, zato bo danes, dne 27.9.2010 motena oskrba s pitno vodo.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v ponedeljek dne 27.9.2010 od 8.00 do 10.00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Cerovica, Jablaniške laze in Pustov mlin.

Nadaljevanje…

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (23.09.2010)

PRVA ZMAGA V 1.SRL. V soboto je bila Dvorana Pungrt kljub dežju dodobra napolnjena, na sporedu je bila prva domača tekma članske ekipe v najvišjem rangu. Končala se je uspešno, z zmago. Prav tako so s tekmami začeli kadeti in starejši dečki, ki pa žal v prvih nastopih niso bili uspešni.

Nadaljevanje…

Trim steza spet na Bogenšperku

Mnogi se še spominjate trim steze na Bogenšperku, kamor so v 70-tih in 80-tih letih zelo radi zahajali rekreativci in sprehajalci iz bližnje in daljne okolice. Želja, da se ta oblika rekreacije v okolici gradu Bogenšperk ponovno obudi, se je uresničila v nedeljo, 19.septembra 2010.

Nadaljevanje…

Škoda bo ogromna

Na Litijskem območju več kot milijonska
Deževje v Šmarski občini ni pustilo katastrofalnih posledic. V soboto in nedeljo so imeli sicer gasilci polne roke dela s saniranjem plazov in varovanjem naraslih potokov. Največ škode je povzročil potok v Štangarskih Poljanah in Reka Gozdu. Gasilci so poskrbeli tudi za plaz v Mali Kostrevnici, ki bi v primeru zdrsa ogrožal stanovanjsko hišo in lokalno cesto za Gabrovko.

Nadaljevanje…

Dvorana Pungrt, gledalcev: 650 sodnika: Štrigl in Ocvirk.

Šmartno: Pavlič, Simončič 4, Josič, Derenčini 1, Gradišek 6, Dobravc 1, Repar 4, Bahovec, Kogovšek 8, Muratovič, Sadar, Vodišek 4, Krže 3, Gradišek, Berglez 1, Cenkar.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v ponedeljek dne 20.9.2010 od 8.00 do 10.00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Cerovica, Jablaniške laze in Pustov mlin.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (15.09.2010)

V petek, 10. septembra 2010, se je začelo zares. RD Slovan in RD Šmartno Herz Factor banka sta odprla sezono 2010/2011 v 1. slovenski rokometni ligi. Šmarska ekipa je doživela krstni nastop po 14 sezonah, žal pa je bila izkušena ekipa Slovana močnejša.

Nadaljevanje…

Tomi Kastelic ponovno ugnal konkurenco

Šesta dirka pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu se je odvijala to nedeljo 12. septembra na progi Prilipe pri Brežicah, kjer dirke prireja Avto moto društvo Brežice. Okrog sto trideset tekmovalcev, ki so se razvrstili v deset kategorij, je pričakalo oblačno vreme in mokra dirkalna steza, ki je le redkim pisana na kožo, saj je zaradi svoje konfiguracije in podlage zelo zahtevna.

Nadaljevanje…

V skladu s 1. odstavkom 74. člena Zakona o lokalnih volitvah (ZLV) je potrebno pri občinski volilni komisiji Občine Šmartno pri Litiji (OVK) najpozneje do 15. septembra 2010 do 19.00 ure vložiti kandidature za župana oz. liste kandidatov za člane občinskega sveta.
Nadaljevanje…

Božič 9, Čemas 6; Simončič in Kogovšek po 5

Trim steza Bogenšperk

Vabimo vas, da se v športni opremi udeležite otvoritve nove Trim steze Bogenšperk.
Otvoritev bo v nedeljo, 19.9.2010, ob 16. uri.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (07.09.2010)

Včeraj je članska ekipa končala s pripravljalnimi tekmami za nastopanje v 1. slovenski rokometni ligi. Na tekmah je bila delno uspešna, ubadajo se še s poškodbami, tako da ima tudi novi fizioterapevt Jan Grudina veliko dela. V šmarskem taboru zagotavljajo, da bodo kljub težavam, na prvo tekmo prvenstva prišli maksimalno pripravljeni in motivirani.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 10.9.2010 od 7.30 do 15.00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz Gradiške laze, Gradišče, Zelenc, Podmilj, Gornja Jablanica, Selšek, Cerovica, Jablaniške laze, Pustov mlin in Kmetov pruh.

Nadaljevanje…

Tomi Kastelic iz Velike Štange najboljši v Dolini nad Kalom

To nedeljo so v Dolini nad Kalom v organizaciji AMD Šentvid pri Stični motokrosisti nastopili na peti letošnji dirki za pokalno prvenstvo slovenije. Delno spremenjena proga je poskrbela, da dirkačem in tudi gledalcem ni bilo dolgčas.

Nadaljevanje…

Datum:

Ponedeljek 6 September 2010

Ura:

18:30

Kraj:

Športna dvorana Pungrt

RD Šmartno Herz Factor banka : Sepehan handball (Iran)

Denarni izkupiček od prodaje vstopnic bo RD Šmartno Herz Factor banka namenilo za zelo drago operacijo v tujini eno in pol let stare deklice.

Rokometna šola Šmartno

Vse fante, ki obiskujejo šolo od 1. do 9. razreda in jih zanima ROKOMET, VABIMO, da se vpišejo v rokometno šolo. Vabljeni tudi vsi stari člani, ki ste rokomet že obiskovali, da se spet pridružite treningom.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v ČETRTEK dne 2.9.2010 od 10:00 do 11:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ZAGORICA izvod JEZE.

Nadaljevanje…

Pozor, otroci na cesti!

Pred vrati je prvi šolski dan
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Šmartno bo zato šolarje budno spremljal na poti v šolo. Poleg tega predlagajo, da se na kritičnih mestih ob šolah uredijo talne označbe in opozorila za voznike ter da se postavijo radarji.

Nadaljevanje…

Obveščamo vas, da je Občinski svet Občine Šmartno pri Litiji je na svoji 4. korespondenčni seji dne 4.8.2010 sprejel Sklep o določitvi mest za plakatiranje v času volilne kampanje za lokalne volitve 2010. Sklep je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 66/2010 in je pričel veljati z dnem objave 13.8.2010.

Nadaljevanje…

Zbiranje in odvoz kosovnih odpadkov nastalih v gospodinjstvih na območju občine Šmartno pri Litiji bo Javno podjetje Komunalno stanovanjsko podjetje Litija, d.o.o., v letu 2010, izvedlo po sistemu zbiranja na v naprej določenih prevzemnih mestih.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno Herz Factor banka (23.08.2010)

Spet so pred nami novičke, ki bodo tudi letos vsak teden objavljene skozi celotno tekmovalno sezono. Vse šmarske selekcije že od začetka avgusta pridno trenirajo in vadijo. Letos jih bo v ligah nastopilo kar sedem. Najbolj aktivni so seveda člani, ki so se po dolgih 14 sezonah spet uvrstili v najvišji rang tekmovanja.

Nadaljevanje…

Jožica Žurga kandidatka SDS za županjo občine Šmartno pri Litiji

Jožica Žurga je kandidatka SDS Šmartno za županjo občine Šmartno pri Litiji. Jožica Žurga je učiteljica v Osnovni šoli Šmartno in aktivna svetnica občinskega sveta Šmartno, v tem mandatu je tudi predsednica odbora za družbene dejavnosti.

Nadaljevanje…

V primerjavi z enakimi meseci preteklega leta, je v letu 2010 v Litiji in Šmartnem vsak mesec vidno povečanje zahtevkov za denarne pomoči, razen v mesecu juniju. V mesecih marcu in maju je vidno povečanje za 39% do 41% so nam povedali na Centru za socialno delo Litija.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v ponedeljek dne 23.8.2010 od 08:00 do 14:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Mišji dol in TP Mihelca.

Nadaljevanje…

Vrtec Ciciban bo kmalu poskrbel za več prostora

V Šmartnem bo brez varstva ostalo le pet otrok, nam je zaupal Albert Pavli, ravnatelj Osnovne šole Šmartno, pod katero spada tudi Vrtec Ciciban. V Šmartnem pri Litiji se sicer zavedajo, da število rojstev vsako leto narašča in bo najmlajših prebivalcev vedno več; tudi starši pričakujejo, da bo občina sledila temu trendu.

Nadaljevanje…

Začetek volilnih opravil za izvedbo lokalnih volitev

Z današnjim dnem začenjajo teči roki opravil za izvedbo lokalnih volitev, ki jih je predsednik državnega zbora Pavle Gantar razpisal za 10. oktobra, drugi krog volitev pa je predviden za 24. oktober
Vse informacije so zbrane na naslednji strani.

Zatiranje škodljivih rastlin iz rodu Ambrosia

Ker so rastline iz rodu Ambrosia zelo škodlijve za zdravje ljudi, s svojim cvetim pelodom povzročajo močne alergije oz. senene nahode pozno poleti jih je portebno uničiti pred cvetenjem.

Nadaljevanje…

Glasbena šola Litija Šmartno bo začasno delovala v nekdanjih prostorih Predilnic

Zanjo so prostor našli v poslovnem objektu Predilnice Litija. Prostori so že večinoma urejeni, opremo pa so selili starši otrok, ki obiskujejo glasbeno šolo – pomagali so jim člani litijskega Lions kluba in predstavniki Komunalno stanovanjskega podjetja Litija.

Nadaljevanje…

Po podatkih Centra za socialno delo Litija se materialna stiska občanov v občinah Litija in Šmartno pri Litiji občutno povečuje, saj so redni mesečni stroški postali izredni stroški, ker jih s svojimi nizkimi osebnimi dohodki večkrat ne zmorejo plačati.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 6.8.2010 od 8:00 do 10:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP CERKOVNIK IZVOD CERKOVNIK DESNO 20/0.4 L-003.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v ponedeljek dne 26.7.2010 od 08:00 do 10:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠTANGARSKE POLJANE izvod Ščit.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 23.7.2010 od 10:00 do 12:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP RAČICA IZVOD VELIKA ŠTANGA 20/0.4 L-059.

Nadaljevanje…

Javno se razgrne dopolnjen osnutek izvedbenega dela občinskega prostorskega načrta Občine Šmartno pri Litiji in okoljsko poročilo za izvedbeni del občinskega prostorskega načrta Občine Šmartno pri Litiji z dodatkom za varovana območja (presoja sprejemljivosti plana na varovana območja).

Nadaljevanje…

RD Šmartno Herz Factor banka - ekipa za sezono 2010/2011

V Šmartnem se je v soboto, dne 19.06.2010, z 11. dnevom rokometa tudi uradno zaključila sezona 2009/2010, ki je bila za člansko ekipo zelo uspešna. Rokomet je v Zasavju dobil novega (starega) prvoligaša, RD Šmartno Herz Factor banka.

Nadaljevanje…

Javno se razgrne dopolnjen osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za razširitev ureditvenega območja Šmartno sever ŠS 2.

Nadaljevanje…

RD Šmartno 99 Herz Factor banka

Za Rokometno društvo Šmartno 99 Herz Factor banko se zaključuje najuspešnejša sezona v zadnjih štirinajstih letih. Že v drugi sezoni v 1.B ligi so se Šmarčani z 2. mestom uvrstili v najelitnejše tekmovanje, MIK 1.A ligo. Vse se je začelo z osvojitvijo 1. mesta v 2.DRL v sezoni 2007/2008 in selitvi rokometa v novo Dvorano Pungrt v Šmartnem, ko so se začele priprave na nov korak.

Nadaljevanje…

Tekma za državno prvenstvo v športnem plezanju

V Šmartnem pri Litiji se je v soboto 12. in nedeljo 13. junija 2010 pod organizacijo Društva Prosti čas Šmartno odvijala 2. tekma za državno prvenstvo v športnem plezanju za kategorije od cicibanov do članov. Tekmovanja se je udeležilo 228 tekmovalcev iz 17 slovenskih klubov.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 25 Junij 2010

Ura:

20:00

Kraj:

Na »Sokolskem« (Kulturni dom)

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 9 Julij 2010

Ura:

20:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Vljudno Vas vabimo na odprtje razstave z naslovom JAME SO ZAME, ki je nastala ob 100. obletnici Društva za raziskovanje jam Ljubljana. Jamarstvo v času Valvasorja in 250 let kasneje bo predstavil dr. Mitja Prelovšek, sodelavec Inštituta za raziskovanje Krasa.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 4 Junij 2010

Ura:

20:00

Kraj:

Knjižnica Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Državno prvenstvo v športnem plezanju - Šmartno pri Litiji

Tekmovanje za državno prvenstvo v športnem plezanju se bo 12. In 13. junija odvijalo v Športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji.

Nadaljevanje…

Skladno z Operativnim programom zatiranja varoj v letu 2010, potrjenim na podlagi Uredbe o izvajanju Programa ukrepov na področju čebelarstva v Republiki Sloveniji za leto 2010, se na območju Republike Slovenije izvaja obvezno zatiranje varoj pri čebeljih družinah.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v ponedeljek dne 31.5.2010 od 10:00 do 12:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Štangarske poljane izvod Poljane.

Nadaljevanje…

Selitev glasbenikov

Glasbena šola Litija-Šmartno je dobila dovolj sredstev

Sredstva so zbirali z donacijami in dobrodelnim koncertom, ki je bil 15. maja. Zdaj jih imajo dovolj za neovirano in nemoteno selitev v nove začasne prostore v poslovno stavbo predilnice Litija.

Nadaljevanje…

Začetek državnega prvenstva v težavnostnem športnem plezanju za sezono 2010

V Kranju se je v nedeljo, 23. maja 2010 začelo državno prvenstvo v težavnostnem športnem plezanju za sezono 2010. Tekme se je udeležilo tudi pet tekmovalcev plezalne sekcije Društva Prosti čas Šmartno.

Nadaljevanje…

Miss Universe 2010 postala domačinka Marika Savšek!

23-letna Marika Savšek iz Male Kostrevnice je pred nekaj dnevi osvojila prestižni naziv Miss Universe 2010, poleg tega pa je na superfinalu prejela tudi lento za miss revije Obrazi. Marika je študentka Fakultete za varnostne vede, sicer pa že 17 let igra v tamburaškem orkestru Šmartno.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 21.5.2010 od 8:00 do 10:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Šmartno miška izvod občina.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v sredo dne 19.5.2010 od 8:00 do 15:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Gradišče, TP Zelenc in TP Podmilj.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v torek dne 18.5.2010 od 9:00 do 12:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ZGORNJA JABLANICA izvod Spodnja Jablanica.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (12.05.2010)

Članska ekipa je na zadnjih dveh tekmah močno popustila in zabeležila dva poraza, ki pa nista vplivala na končno razvrtitev na lestvici. V MIK 1.A ligo se selijo poleg RD Šmartno 99 Herz Factor banka še prvaki MRK Krka. Iz 1.B lige direktno izpade RD Moškanjci-Gorišnica, RK Radeče-Mik Celje pa bodo igrali dodatno kvalifikacijsko tekmo.

Nadaljevanje…

Datum:

Četrtek 24 Junij 2010

Ura:

18:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 30 Maj 2010

Ura:

15:30

Kraj:

Grad Bogenšperk

Gostje koncerta: Lovski zbor Dekani.

Datum:

Nedelja 23 Maj 2010

Ura:

12:00

Kraj:

Breg pri Litiji

Nadaljevanje…

V skladu z 61. členom Statuta Občine Šmartno pri Litiji ( Uradni list RS št. 33/03, 106/03 in 34/04) vas vabim na zbor občanov, ki bo v PONEDELJEK 17.05.2010 ob 19.00 uri v prostorih Gasilskega doma Javorje.

Nadaljevanje…

Obvestilo uporabnikom pitne vode iz javnega vodovoda Spodnja Jablanica in Grilov

Občina Šmartno pri Litiji obvešča, da je na oskrbovalnem območju javnega sistema za oskrbo s pitno vodo Spodnja Jablanica in Grilovec zaradi obremenitve pitne vode z mikroorganizmi potrebno vodo pred uporabo za pitje in prehranske namene prekuhati. Ukrep velja do preklica.

Nadaljevanje…

2. mesto za Karin Tomažič med mladinkami na tekmi za državno prvenstvo in prvo č

Na Logu pri Brezovici se je, 8. in 9. maja 2010 odvijala prva tekma v balvanskem plezanju za sezono 2010. Karin Tomažič si je v večernem članskem finalu priplezala odlično 2. mesto med mladinkami in bila udeleženka prvega članskega finala za DPČ nasploh. Zelo dobra 5. Je bila tudi Veronika Meke med starejšimi deklicami.

Nadaljevanje…

V Hali sportova, v Novem Beogradu, se je 1. maja v organizaciji Beograjske taekwondo zveze, odvijalo 11. mednarodno tekmovanje »Trofeja Beograda«. Borilo se je 428 tekmovalcev iz 56 klubov iz dvanajstih držav. Tri tekmovalce Taekwondo kluba Šmartno – Litija je bodrilo kar 22 navijačev. Tekmovanje je ostalo v najlepšem spominu Tadeju Pircu, ki je domov odnesel zasluženo zlato medaljo.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 15 Maj 2010

Ura:

19:00

Kraj:

Dvorana Javnega zavoda za kulturo Litija

Nadaljevanje…

Datum:

Ponedeljek 10 Maj 2010

Ura:

17:00

Kraj:

Kulturni dom Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 6.5.2010 od 09:00 do 13:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Cerkovnik izvod desno.

Nadaljevanje…

33. Rally Saturnus

Spoštovani občani občine Šmartno pri Litiji in ljubitelji avto športa.

V petek, 07. maja se bo v Ljubljani pričel že 33. Rally Saturnus, ki šteje za odprto državno prvenstvo Slovenije, Evropski rally pokal (koeficient 10) in za Mitropa rally pokal. Rally bo v petek gledalcem ponudil atraktivno hitrostno preizkušnjo na stadionu Ilirije v Šiški. V soboto bo rally v Zasavju, v nedeljo 09. maja 2010 pa tudi na območju občin: Ljubljana, Šmartno pri Litiji, Ivančna Gorica in Grosuplje. Trasa bo na tem območju razdeljena na tri različne hitrostne preiskušnje:HP Janče, HP Metnaj in HP Višnja gora bodo potekale po praktično isti trasi kot lanskega maja.

Nadaljevanje…

Nastopi Kulturnega društva Tamburaški orkester Šmartno v mesecu maju

Tamburaški orkester Šmartno se bo v maju predstavil dvakrat:

– v soboto, 1. maja 2010 se bodo šmarski tamburaši med 13.00 in 14.00, v okviru promocije Občine Šmartno pri Litiji, predstavili obiskovalcem Arboretuma v Volčjem Potoku

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 1 Maj 2010

Ura:

10:00 – začetek kulturnega programa

Kraj:

Javorje

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 30 April 2010

Ura:

20:00

Kraj:

Poljane pri Primskovem

Nadaljevanje…

Zaplet na seji

Zadnja seja sveta Šmartno se je zapletla pred začetkom.

Svetnik Franci Černe je pri potrditvi dnevnega reda predlagal, da se točka zaključni račun za leto 2009 umakne z dnevnega reda. Ker jo župan Milan Izlakar ni želel umakniti, so svetniki opozicije zagrozili z odhodom.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v sredo dne 28.4.2010 od 08:00 do 13:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Mala Štanga Gril, Mala Štanga, Račica in Velika Štanga.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v sredo dne 28.4.2010 od 08:00 do 13:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Mala Štanga Gril,Mala Štanga,Račica in Velika Štanga.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (21.04.2010)

Mlajšim dečkom B se žal ni uspelo uvrstiti v finale, so pa dodobra namučili favorizirano ekipo RK Gorenje Velenje. Članska ekipa je z novo, šestnajsto, zmago zanesljivo z veliko prednostjo na 2. mestu.

Člani – 1.B DRL: 20. KROG (17.04.2010):
RK Grča Kočevje – RD Šmartno 99 Herz Factor banka 28 : 29 (15 : 15)

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v torek, dne 20.4.2010 od 8:00 do 11:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP LUPINICA smer Kostrevnica.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (14.04.2010)

MIK 1.A LIGA! Po štirinajstih sezonah je članska ekipa z zmago proti Alplesu že osvojila 2. mesto v 1.B DRL in bo v sezoni 2010/2011 nastopala v najvišjem rangu tekmovanja v Sloveniji. V Dvorani Pungrt bomo naslednjo sezono gostili prav vse najboljše ekipe.

Nadaljevanje…

Šmarski tamburaši na 30. srečanju tamburašev Slovenije ponovno zlati s pohvalo

Slišali smo venček prekmurskih ljudskih, priredba Helena Vidic: SAN SE ŠETAO, Sergej S. Prokofjev, priredba Helena Vidic: ROMEO IN JULIJA, Črt Sojar Voglar: KVA JE TO? Fantazija na teme “Pat in Mat” (A je to) za tamburaški orkester, violino in kontrabas, solist Samo Vidic na violini.

Nadaljevanje…

Očistimo Slovenijo v enem dnevu

Akcija se bo izvajala v soboto 17. aprila 2010 ob 9.00. Čistilo se bo pohodne poti, obrobja cest, vodotoke, obrobja gozdov ter brežine potokov.

Zbirne točke, kjer se bodo zbrali prostovoljci ter zbirna mesta, kjer se bodo zbirali pobrani odpadki:

Nadaljevanje…

Obvestilo lastnikom zemljišč na trasi DV 2 x 400 kV Beričevo-Krško

Lastnike zemljišč in druge prebivalce naselij z območja novega daljnovoda 2 x 400 kV Beričevo-Krško obveščamo, da smo letošnjo pomlad začeli graditi omenjeni daljnovod.

Nadaljevanje…

Z izobraževanjem za ohranjanje socialne vključenosti

Gre za projekt, v sklopu katerega bo medobčinsko društvo invalidov Litija – Šmartno maja izvajalo delavnice. Njihov namen je izobraževanje ter opora in pomoč pri zaposlitvi oziroma ob izgubi zaposlitve delavca invalida, poudarek pa bo na področju zaposlovanja.

Nadaljevanje…

Obvestilo o načrtovanem izklopu električne energije

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Litija obvešča odjemalce, da bo v petek dne 9.4.2010 od 8:00 do 15:00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Ježni vrh, Vinji vrh, Lavdan, Stara gora, Poljane kremenjak, Kopačija, Mihelca in Mišji dol.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (07.04.2010)

Velikonočni vikend ni prinesel nobenih tekem, saj so ekipe imele zaradi praznikov prosto. Edina tekma se je odigrala na četrtek, prvega aprila.

Mladinci (letnik 1989-1992) – 2. DRL – skupina D: 5. KROG (01.04.2010):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RK Sevnica 28 : 23 (15 : 11)

Nadaljevanje…

Bo Glasbena šola Litija - Šmartno v sklopu SVC ob Ljubljanski cesti

Takšen predlog je namreč že objavljen na portalu kot predhodna najava razpisa za izvedbo investicije za Socialno varstveni center Litija, v sklopu katerega naj bi bila tudi glasbena šola. O mnenju smo vprašali Karmen Verdonik, predsednico sveta staršev.

Nadaljevanje…

Šmarski tamburaši na 30. srečanju tamburašev Slovenije

Na 30. državnem srečanju tamburašev in mandolinistov Slovenije, ki bo v Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani 11. aprila 2010 ob 16. uri, se bo predstavil tudi Tamburaški orkester Šmartno.

Nadaljevanje…

Elektro obvestilo za prebivalce Kostrevnice

Sreda, 7. aprila od 8:00 do 13:00; prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz transformatorske postaje Kostrevnica izvod šola.

Glasbena šola Litija - Šmartno v poslovni stavbi Predilnice Litija

Vodstvo Glasbene šole Litija – Šmartno je že prejelo vsestransko podpisano pogodbo med občinama ustanoviteljicama Glasbene šole Litija – Šmartno kot najemikoma začasnih prostorov Litusa d.d.v poslovni zgradbi Predilnice Litija, kjer se bo v času novogradnje OŠ Litija, v kateri je do sedaj gostovala Glasbena šola Litija – Šmartno, lahko nemoteno izvajalo izobraževanje 250 mladih glasbenikov, ki obiskujejo Glasbeno šolo.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (31.03.2010)

Za nami je teden, kateri je prinesel boleč poraz članske ekipe na gostovanju v Gorišnici. Mlajši dečki B uspešni na gostovanju v Markovcih proti Ptuju, kar jih še vedno postavlja v boj za visoko uvrstitev v letošnji sezoni.

Nadaljevanje…

Vsa voda ni dobra

Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto, ki nadzoruje vodovode občine Šmartno pri Litiji, je pripravil poročilo o kakovosti vode. Zdravstveno so preverjali enajst vodovodov, s katerimi upravlja občina in oskrbujejo dobro četrtino Šmarčanov.

Nadaljevanje…

Zapuščena vozila, adijo!

Svetniki Šmartnega so pozdravili odlok o ravnanju z zapuščenimi in nepravilno parkiranimi vozili, na osnovi katerega bo lahko medobčinska inšpektorica naredila red na zemljiščih občine Šmartno.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (24.03.2010)

Za nami je tekmovalno zanimiv teden, vrhunec tega pa je bil derbi 1.B lige v Dvorani Pungrt, kjer so igralci MRK Krke še drugič ugnali ekipo RD Šmartno 99 Herz Factor banka. Obe ekipi sta še vedno na vrhu lestvice, Krka je že uvrščena v 1.A ligo, naši člani pa so na dobri poti k največjemu uspehu v zadnjih 15 letih.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (17.03.2010)

Zaradi finala pokala Pivovarne Union se ni odigral redni krog 1.B lige, na sporedu so bile le mlajše selekcije, ki so bile delno uspešne.

Mladinci (letnik 1989-1992) – 2. DRL – skupina D: 3. KROG (14.03.2010):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RK Arcont Radgona 35 : 23 (19 : 8)

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 10 April 2010

Ura:

Start od 7.00 do 10.30 ure

Kraj:

Gasilski dom v Zg. Jablanici

V soboto, 10.4.2010 vas vabimo v osrednjo Slovenijo na 7. tradicionalni POHOD PO OBRONKIH JABLANIŠKE DOLINE, ki ga organizira Društvo za razvoj podeželja Laz iz Jablaniške doline.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (10.03.2010)

Članska ekipa je zmagala desetič zapored, tokrat so morali priznati premoč Ajdovci. Poleg tekme 1.B lige se je v Dvorani Pungrt odvijalo tudi zelo zanimivo prijateljsko srečanje proti Bahrainski ekipi Al Ahli Handball Team. Mlajši dečki B so začeli s tekmovanjem v polfinalni ligi, v prvi tekmi so visoko premagali vrstnike iz Ptuja.

Nadaljevanje…

Poročilo o zdravstvenem nadzoru vodovodov v občini Šmartno pri Litiji v letu 200

V občini Šmartno pri Litiji je 11 vodovodov, s katerimi upravlja občina Šmartno pri Litiji in vodovodni odbori (Cerovica-Selšek, Gradišče pri Litiji, Leskovica-Vrata, Vintarjevec).
Skupno oskrbujejo 1.478 prebivalcev te občine (26,9 % prebivalcev te občine).

Nadaljevanje…

Fotografija

Članska ekipa je neporažena že devet tekem zapored, na lestvici se je prednost pred zasledovalci še povečala, saj tretjouvrščena ekipa RK Celje Pivovarna Laško »B« zaostaja že za 9 točk.

Člani – 1.B DRL: 15. KROG (27.02.2010):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RK Grosuplje 36 : 27 (16 : 12)

Nadaljevanje…

Kulturno društvo Tamburaški orkester Šmartno.

Od januarja 2010 v Šmartnem pri Litiji deluje novo društvo z imenom Kulturno društvo Tamburaški orkester Šmartno. Tamburaši so v Šmartnem sicer delovali kot sekcija Kulturno umetniškega društva folklorne skupine Javorje od leta 1983, ko je Ida Dolšek dala pobudo za ustanovitev tamburaške skupine z namenom spremljave njihovih plesalcev.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (23.02.2010)

V prejšnjem vikendu je bila na sporedu le ena tekma, ki pa je bila za obe ekipi zelo pomembna. Članska ekipa RD Šmartno 99 Herz Factor banka je z zmago na težkem gostovanju v Sevnici povečala prednost pred zasledovalci, ter je z 12 zmagami zanesljivo na 2. mestu 1.B DRL.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (16.02.2010)

Tudi v drugi domači tekmi v letu 2010 zmaga članske ekipe. S to zmago so si člani utrdili 2. mesto na lestvici 1.B lige.

Člani – 1.B DRL: 13. KROG (12.02.2010):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RK Radeče MIK-Celje 30 : 24 (14 : 11)

Nadaljevanje…

Nov pravilnik za vpis v vrtec

V Šmartnem pri Litiji imajo nov pravilnik za vpis v vrtce. Starši otrok, ki so študentje, so pri točkovanju izenačeni z zaposlenimi. Občina bo sicer letos pripravila projektno dokumentacijo za razširitev vrtca. Prihodnje leto pa bo začela z gradnjo novih kapacitet. Približno 30 otrok pa bo do izgradnje ostalo brez varstva. Nov pravilnik so dopolnili na seji občinskega sveta.

Nadaljevanje…

Nezadovoljni z zimskimi službami

Kot je pojasnil direktor litijske komunale Roman Ciglar, je bilo ob zadnjem močnem sneženju celo noč na terenu 50 strojev za čiščenje snega na cestah in pločnikih, mobilizirali so vse razpoložljive delavce. Zaradi neprekinjenega sneženja pa niso mogli očistiti vsega.

Nadaljevanje…

Otroke bomo vpisovali v prostorih vrtca Ciciban, Za Povrtmi 6, Šmartno pri Litiji.
V TOREK,
16. 3. 2010, od 12. do 16. ure

Nadaljevanje…

Pomagajo zasvojenim

V Litiji je začela delovati informativna pisarna društva Up, ki pomaga zasvojenim in njihovim družinskim članom. Informativno pisarno lahko obiščete vsako prvo sredo v mesecu, od 13. do 18. ure, v drugem nadstropju Ponoviške ceste 12.

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (02.02.2010)

Približuje se nam nadaljevanje sezone v 1.B ligi. Za nami je zadnji prost vikend članske ekipe, precej dejavne pa so bile mlajše selekcije, ki so vse tekme zmagale.

Mladinci (letnik 1989-1992) – 2. DRL – VZHOD: 10. KROG (30.01.2010):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RK Klima Petek Maribor 35 : 22 (18 : 9)

Nadaljevanje…

Iz tabora RD Šmartno 99 Herz Factor banka (27.01.2010)

Nadaljujejo se priprave članske ekipe, mlajše selekcije pa nadaljujejo s tekmovanjem.

Člani – prijateljska tekma (21.01.2010):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RD Ribnica Riko hiše 28 : 36 (15 : 17)

Nadaljevanje…

Šmarski župan Milan Izlakar in predsednica LILA Joža Ocepek

Društvo likovnikov LILA, v katerem delujejo in ustvarjajo ljubiteljski likovniki iz litijske in šmarske občine, je po desetih letih delovanja dobilo prostor v Šmartnem pri Litiji.

Prostor so poimenovali MEGLIČEV ATELJE.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 6 Februar 2010

Ura:

19:00

Kraj:

Kulturni dom Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

V skladu 56. členom Statuta Občine Šmartno pri Litiji (Uradni list RS št. 33/03, 106/03 in 34/04) vas vabim na zbor občanov, ki bo v SREDO 27.01.2010 ob 18.00 uri v prostorih Kulturnega doma Velika Štanga.

Nadaljevanje…

Fotografija

Občino Šmartno v tem letu čakajo tri večje investicije. Svetniki so na seji prejšnji teden predlog proračuna za letos z večino glasov preimenovali v delovno gradivo. Župan Milan Izlakar pa mora sklicati vse svetniške skupine, ki so zastopane v občinskem svetu, da uskladijo predlog za prvo branje.

Nadaljevanje…

Datum:

Ponedeljek 25 Januar 2010

Ura:

18:00

Kraj:

Megličev atelje, Staretov trg 12, Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Fotografija

Oglašamo se prvič v letu 2010. Vse ekipe so začele s treningi s 4. januarjem, člani so odigrali že prvo prijateljsko tekmo v Dvorani Pungrt. Z ligo nadaljujejo mladinci, žal so še enkrat izgubili le za zadetek.

Nadaljevanje…

Fotografija

V okviru mednarodnega projekta »CO2 NeuTrAlp«, ki ga izvaja Center za razvoj Litija vbsodelovanju z občinami Litija, Dol pri Ljubljani, Domžale in Kamnik vas vabimo na delavnico »Koncept mobilnosti za dnevne migrante v Ljubljano«, ki bo v torek 26.01.2010 ob 16.30 v prostorih sejne sobe občine Dol pri Ljubljani, Dol pri Ljubljani 1.

Nadaljevanje…

Fotografija

Na predlog odbora za finance se je predlog občinskega proračuna za leto 2010 na seji občinskega sveta Šmartno pri Litiji z večino glasov preimenoval v delovno gradivo. Župan pa mora sklicati vse svetniške skupine, ki so zastopane v občinskem svetu, da uskladijo predlog za prvo branje.

Nadaljevanje…

NAJEMNINA:
Najem dvorane:…………………………………..138,00 EUR/ dan
Najem avle:…………………………………………46,00 EUR/dan

Nadaljevanje…

Fotografija

Vzdrževanje cest, zimsko službo in pluženje je prevzelo podjetje Trgograd.

Posipnega materiala imajo še dovolj, v primeru večjega sneženja v daljšem časovnem obdobju pa tudi v občini Šmartno pri Litiji lahko zmanjka soli.
Kako so z novo službo zadovoljni pa župan Milan Izlakar:

Nadaljevanje…

Fotografija

Sobotni  turnir v košarki na vozičkih v Športni dvorani Pungart v Šmartnem v organizaciji Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine je uspel in navdušil tako igralce kot gledalce.

Nadaljevanje…

Datum:

Četrtek 14 Januar 2010

Ura:

18:00

Kraj:

Knjižnica Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Fotografija

Obveščamo vas, da bo nadaljevanje 23. redne seje Občinskega sveta Občine Šmartno pri Litiji, v SREDO 13.01.2010 ob 18.00 uri v sejni sobi občine, Tomazinova 2.

Fotografija

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine vsako leto organizira novoletni turnir v košarki na vozičkih. To soboto, 9. januarja 2010 bo že enajsti turnir v športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji.

Nadaljevanje…