Arhiv obvestil 2009

Fotografija

S preteklim tednom so s tekmami v letu 2009 končale tudi vse mlajše selekcije.

Kadeti (letnik 1993-94) – skupina JUG: 14. KROG (23.12.2009):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – MRD Dobova 32 : 28 (13 : 14)

Nadaljevanje…

Novoletno voščilo

Fotografija

Občina Šmartno pri Litiji obvešča, da je na oskrbovalnem območju javnega sistema za oskrbo s pitno vodo Grilovec in Vintarjevec – vas zaradi obremenitve pitne vode z mikroorganizmi potrebno vodo pred uporabo za pitje in prehranske namene prekuhati. Ukrep velja do preklica.

Nadaljevanje…

Fotografija

Zadnji krog 1.B lige je v Dvorani Pungrt postregel z derbijem, v katerem je bil na veselje domačih navijačev uspešnejša ekipa RD Šmartno 99 Herz Factor banka. Mladinci so se iz gostovanja v Mariboru vrnili s točko, ostale selekcije pa niso bile uspešne na gostovanjih.

Člani – 1.B DRL: 11. KROG (12.12.2009):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RK SVIŠ Pekarna Grosuplje 30 : 28 (15 : 15)

Nadaljevanje…

Fotografija

Na štirih gostovanjih le ena zmaga, zato pa ta tako pomembna. Članska ekipa je na gostovanju v Dvorani Zlatorog premagala ekipo RK Celje Pivovarna Laško »B«. Mladinci so si s porazom v Gorišnici praktično že zapravili napredovanje v končnico za prvaka, kadeti pa so se s tesnim porazom v Radečah poslovili od polfinalne skupine.

Člani – 1.B DRL: 10. KROG (05.12.2009):
RK Celje Pivovarna Laško »B« – RD Šmartno 99 Herz Factor banka 22 : 27 (11 : 14)

Nadaljevanje…

Fotografija

Članska ekipa nadaljuje z dobrimi igrami in je z novo zmago še vedno na 2. mestu 1.B državne lige. Najmlajše šmarske ekipe uspešne, medtem ko so kadeti in mladinci žal izgubili.

Člani – 1.B DRL: 9. KROG (28.11.2009):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RK Grča Kočevje 28 : 24 (14 : 11)

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 4 December 2009

Ura:

18:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 29 November 2009

Ura:

08:00 do 12:00

Kraj:

Pred cerkvijo sv. Martina v Šmartnem

Nadaljevanje…

Fotografija

Elektro Ljubljana, d.d., distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo

• v ponedeljek, 30. novembra med  8. in 10. uro zaradi obnove nizkonapetostnega omrežja, ki se napaja iz transformatorske postaje Mala Kostrevnica odklopljen del odjemalcev na izvodu smer Kostrevnica.

Nadaljevanje…

Fotografija

Najnovejša informacija prihaja iz Komunalno stanovanjskega podjetja Litija, ki je upravljalec vodovoda Primskovo. Voda je neoporečna. V zadnjem mesecu so očistili cevovode z dodajanjem klora. Zdaj je voda brez dezinfekcije pitna na vseh odvzetih mestih.

Nadaljevanje…

Fotografija

Velika zmaga v gosteh proti Železnikom. Do konca jesenskega dela so še tri težke tekme, ekipa RD Šmartno 99 Herz Factor banka je trenutno na 2. mestu.

Člani – 1.B DRL: 8. KROG (21.11.2009):
RD Alples Železniki – RD Šmartno 99 Herz Factor banka 22 : 27 (11 : 16)

Nadaljevanje…

Fotografija

To mu je uspelo s premično zbiralnico, od 28. septembra do 1. oktobra. Odpadke je v skladu s pooblastili posredovalo v skladiščenje oziroma uničenje. Slabo tretjino odpadkov so zbrali v Šmartnem, ostalo pa v Litiji.

Nadaljevanje…

Fotografija

Trenutno je voda iz javnega vodovoda Litija Šmartno brez posebnosti, tudi okvar na primarnem cevovodu ni več toliko, kot ob koncu poletja. Kot nam je povedala Marta Peršin, ki je pri Komunalno stanovanjskem podjetju Litija zadolžena za kvaliteto vode, so tudi v Kresniškem vrhu sanirali vodovodno omrežje tako kvalitetno, da prekuhavanje vode ni več potrebno.

Nadaljevanje…

Fotografija

V Zdravstvenem domu Litija bo tudi ta četrtek od druge do pete ure popoldne cepljenje za pandemsko gripo. V prvem roku se je cepilo kar 309 občanov iz Litije in Šmartna. Mogoče je zanimiv tudi podatek, da se je od 76 zaposlenih v Zdravstvenem domu litija cepila kar polovica.

Nadaljevanje…

Fotografija

Za nami je naporen tekmovalni teden, v katerem je članska ekipa z novo zmago spet na stari poti. Prav tako so bili zelo uspešni kadeti. Danes se je odigrala še prijateljska tekma z Mladinsko reprezentanco Slovenije, ki je prvič gostovala v Dvorani Pungrt.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 13 November 2009

Ura:

16:30

Kraj:

Knjižnica Šmartno pri Litiji

Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija – Šmartno in Društvo upokojencev Šmartno vabita ob občinskem prazniku občine Šmartno pri Litiji na odprtje razstave ročnih del – rišeljeja, v petek, 13. 11. ob 16.30 v šmarsko knjižnico.

V kulturnem programu bo sodeloval Tamburaški orkester FS Javorje.

Fotografija

Četrtek od 7. do 15 ure in petek od 7. do 13 v prostorih Zdravstvenega doma Litija.

Območno združenje Rdečega Križa Litija je izvedlo v mesecu juliju poletno dvodnevno krvodajalsko akcijo, ki je potekala 23. in 24. julija v prostorih Zdravstvenega doma Litija. Akcija je bila uspešna, saj se je udeležilo 199 krvodajalcev, od tega jih je 17 prvič darovalo kri.

Nadaljevanje…

Fotografija

Vodja splošne službe doktorica Milojka Jútršek nam je povedala, da trenutno beležijo le nahode, ki so normalen pojav v tem času. Hkrati je na preventivno cepljenje proti novi gripi povabila predvsem tiste, ki imajo zmanjšano odpornost. Do zdaj se je v litijskem zdravstvenem domu za pandemsko gripo cepilo 106 pacientov, od tega 2 otroka.

Nadaljevanje…

Fotografija

Občina Šmartno pri Litiji obvešča uporabnike pitne vode iz javnega sistema za oskrbo s pitno vodo Velika Štanga, da bo v sredo, 11.11.2009, zaradi čiščenja in izvajanja dezinfekcije na vodovodnem sistemu Velika Štanga prekinjena dobava vode, od 7. do 15. ure.
Uporabnike prosimo za razumevanje.

Fotografija

Članska ekipa je pretekli vikend doživela svoj drugi poraz, tokrat je bila uspešnejša ekipa MRK Krka, ki zaseda prvo mesto in je še vedno brez poraza.

Člani – 1.B DRL: 6. KROG (07.11.2009):
MRK Krka – RD Šmartno 99 Herz Factor banka 33 : 26 (16 : 14)

Nadaljevanje…

Datum:

Četrtek 12 November 2009

Ura:

18:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Fotografija

V petek, 13.11.2009, na Staretovem trgu v Šmartnem pri Litiji!

Od 15. ure dalje Martinov sejem, od 19. ure dalje Martinovanje.
Veselo bo ob jedači, pijači in živi glasbi.

Nadaljevanje…

Fotografija

Organizatorji na 23. izvedbi mednarodne prireditve tudi letos pričakujejo okrog 15.000 pohodnikov iz vse Evrope. Na pot, ki je nastala na podlagi Levstikove literarne predloge, se bodo odpravili med 6. in 9. uro z Levstikove ulice v Litiji ali izpred kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji.

Nadaljevanje…

Datum:

Sreda 11 November 2009

Ura:

17:30

Kraj:

Športna dvorana Gimnazije Litija

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 27 November 2009

Ura:

18:00

Kraj:

Knjižnica Šmartno pri Litiji

Čeprav ji življenjska pot ni omogočila umetniške poti, Sonja Perme ustvarja v različnih tehnikah. Ustvarjanje ji je v užitek in takrat resnično pozabi na grenkobe, ki jih prinaša življenje.

Nadaljevanje…

Fotografija

V kulturnem centru na Stavbah v Litiji se že 10 let od meseca oktobra do aprila vsako drugo soboto vrstijo otroške matineje za najmlajše z lutkovnimi igricami.

Nadaljevanje…

Fotografija

Zaradi praznikov je bil pretekli vikend prost, le v torek se je odigrala tekma 1/8 finala pokala Pivovarne Union.

Člani – 1.B DRL: 1/8 finala pokala Pivovarne Union (27.10.2009):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RD Merkur Škofja Loka 27 : 36 (16 : 18)

Nadaljevanje…

Fotografija

Javno podjetje komunalno stanovanjsko podjetje Litija d.o.o., obvešča vse uporabnike pitne vode iz vodovodnega sistema Litija-Šmartno, da je prišlo do napake na glavnem cevovodu, zato bo danes dne 28. oktobra 2009 motena oskrba s pitno vodo.

Nadaljevanje…

Fotografija

Na Polšniku nad Litijo je v ponedeljek, 26. oktobra 2009 potekala jesenska delavnica z naslovom »Ustvarjalno srce«, namenjena pa je bila nadarjenim otrokom. Učenci so se preizkusili na video, glasbenem, gibalnem, miselnem in inovativnem področju.

Nadaljevanje…

Predloge naj bi zbrali do prihodnje seje občinskega sveta. Imenovanje predstavnikov je bilo sicer že na dnevnem redu zadnje seje, a komisija za mandatna vrašanja, volitve in imenovanja ni dobila nobenega predloga. Predstavniki političnih strank tega, da morajo podati svoje predloge, menda niso vedeli, čeprav je ravnatelj osnovne šole Šmartno Albert Pavli že v začetku avgusta opozoril na novo zakonodajo, ki opredeljuje sestavo svetov zavodov.

Nadaljevanje…

Fotografija

Elektro Ljubljana, d.d., Distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo ta petek, 30. oktobra med 8. in 14. uro zaradi obnove nizkonapetostnega omrežja, ki se napaja iz transformatorske postaje Stara gora, odklopljen del odjemalcev na izvodu smer Mišji Dol.

Nadaljevanje…

Fotografija

Med počitnicami ste ljubitelji in simpatizerji plesa vabljeni na plesno delavnico. Ta bo od jutri naprej v knjižnici Litija.
Alenka Urbanc iz Mladinskega centra Litija:

Nadaljevanje…

Fotografija

Dvorana Pungrt je še vedno neporažena v novi sezoni 2009/2010. Z novo zmago proti neugodni Ajdovščini ostaja članska ekipa na 2. mestu. V prihajajočem vikendu bodo vse selekcije proste, 7. novembra pa čaka člane derbi v Novem mestu proti MRK Krka.

Člani – 1.B DRL: 5. KROG (24.10.2009):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RK Ajdovščina 28 : 25 (12 : 11)

Nadaljevanje…

Fotografija

V njihovi organizaciji boste lahko šli na kopanje v Atlantis, se seznanili z lutkami in spoznali z orientalskim plesom, pripravljali pa se bodo tudi na noč čarovnic na gradu Bogenšperk.

Nadaljevanje…

Fotografija

Občinski svet občine Šmartno pri Litiji  je določil izklicne cene stanovanj v novem stanovanjskem naselju Grmače.

Šmarski župan Milan Izlakar novo naselje imenuje »naši sončno senčni dvori«.

Nadaljevanje…

Fotografija

Svetniki občinskega sveta Šmartno pri Litiji so na četrtkovi seji sprejeli sklep o pomoči, ki jo bo občina dala iz rezervnega sklada vsem tistim, ki so dali vlogo za povrnitev stroškov za sanacijo škod po neurju z deževjem v noči iz 9. na 10. julij letošnjega leta.

Nadaljevanje…

Fotografija

Občinski svetnik Tomaž Gradišek je bil zgrožen, ko je na seji občinskega sveta Šmartno prebiral razpredelnico o pogodbah pri gradnji šmarske športne dvorane. Od prvotne predvidene cene 2,5 milijona € je zdaj končna cena dvorane 3,5 milijona, kar je za miljjon evrov dražje.

Nadaljevanje…

Fotografija

Občinski svetniki občine Šmartno pri Litiji so včeraj sprejeli spremembo in dopolnitev odloka PUP za območje Šmartna in s tem dali zeleno luč investitorjem izdelave elektrarnam na sončno energijo. Po Šmarski občini se bodo zdaj po sončnih pobočjih pojavile fotovoltaične celice, ki jih šmarčani lahko postavijo kjerkoli, izvzeto je le kmetijsko zemljišče prve kategorije.

Nadaljevanje…

Fotografija

Center za razvoj Litija in ustanova Razvojna fundacija Pogum med jesenskimi počitnicami pripravljata enodnevno aktivno druženje različnih strokovnjakov in učencev devetega razreda osnovnih šol občin Litija in Šmartno pri Litiji pod skupnim naslovom »Ustvarjalno srce«.

Nadaljevanje…

Pridite na grad Bogenšperk!

NOČ ČAROVNIC, sobota, 31.10.2009 od 15h dalje.

Vse tiste in tisti, ki imate svoje čarovniške metle v okvari, lahko odidete na noč čarovnic z avtobusom. Odhod je izpred Mladinskega centra Litija, Ponoviška c. 12, Litija.

Nadaljevanje…

Fotografija

Cerovica – Selšek,  Gradišče pri Litiji, Spodnja Jablanica, Račica, Velika Štanga in Vintarjevec – vas

Občina Šmartno pri Litiji obvešča, da je na oskrbovalnem območju javnih sistemov za oskrbo s pitno vodo Gradišče pri Litiji, Spodnja Jablanica, Račica, Velika Štanga in Vintarjevec – vas zaradi obremenitve pitne vode z mikroorganizmi potrebno vodo pred uporabo za pitje in prehranske namene prekuhati. Ukrep velja do preklica.

Nadaljevanje…

Fotografija

V Zdravstvenem domu Litija bodo cepili proti sezonski gripi tudi ta četrtek, 22. oktobra 2009 od 14. do 18. ure. Proti sezonski gripi bi se moralo cepiti čim več prebivalcev, saj je sezonska gripa lahko zelo nevarna bolezen.

Nadaljevanje…

Fotografija

Danes je bila v Svei Lesni Litija D.D. uradna otvoritev nove kotlovnice, s katere bodo pridobivali toploto za sušilnico in ogrevanje lastne proizvodnje v Zagorici. S toploto pa bodo oskrbovali tudi ostala podjetja na lokaciji obrtne cone Zagorica. Investicija je znašala 661.000 €, v 30% jo je sofinancirala država in eko sklad.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 24 Oktober 2009

Ura:

19:00

Kraj:

Kulturni dom Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Fotografija

Zelo uspešen začetek mladincev in mlajših dečkov B, žal pa je ta vikend članska ekipa doživela prvi poraz v novi sezoni. Uspešni so bili tudi mlajši dečki B, medtem, ko so starejši dečki B klonili doma proti Sevnici.

Člani – 1.B DRL: 4. KROG (17.10.2009):
RK Grosuplje – RD Šmartno 99 Herz Factor banka 30 : 28 (13 : 10)

Nadaljevanje…

Fotografija

Kako bo univerza delovala, bomo lahko izvedeli 23. oktobra v avli občine Litija in 30. oktobra v Osnovni šoli Šmartno. V programe univerze pa se je že mogoče vpisati v Knjižnici Litija, kjer se je možno z mentorji dogovoriti tudi o načinu dela.

Nadaljevanje…

Fotografija

Vseslovensko srečanje bo v športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji. Na srečanju se bodo spomnili 20. obletnice ustanovitve prve skupine, si vzeli čas za druženje, izmenjavo izkušenj in sprostitev. Častna pokroviteljica srečanja je soproga slovenskega predsednika Barbara Miklič – Türk.

Nadaljevanje…

Fotografija

Vsaj tako lahko sklepamo po članku v Slovenskih novicah. Lovcem tam očitajo krivolovstvo, nepravilno delo znotraj vodstva družine, izpite pa naj bi lovci opravljali kar v gostilni… Na kratko – delalo naj bi se proti vsem pravilom Lovske zveze Slovenije.

Nadaljevanje…

Fotografija

V prvi domači tekmi v sezoni 2009/2010 je članska ekipa po veliki borbenosti prišla do nove zmage in skupne 6 točke v novem prvenstvu. Prvo tekmo so odigrali tudi mlajši dečki A, vendar so bili proti Rudarju iz Trbovelj neuspešni.

Člani – 1.B DRL: 3. KROG (10.10.2009):
RD Šmartno 99 Herz Factor banka – RK Sevnica 34 : 31 (17 : 13)

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 10 Oktober 2009

Ura:

19:00

Kraj:

Sokolsko, Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Fotografija

Župan Milan Izlakar pravi, da bodo morali ustrezno sanirati tudi odcedne in meteorne vode, saj v primeru večjega deževja še vedno grozi zdrs tega odpadnega materiala proti Rakovniku in Šmartnem, kar bi poleg ogrožanja človeških življenj pomenilo tudi večje onesnaževanje s težkimi kovinami.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 9 Oktober 2009

Ura:

18:00

Kraj:

Avla Občine Litija

Razstava bo trajala od 6. do 16. oktobra 2009.

Nadaljevanje…

Fotografija

Članska ekipa je po dveh krogih 1.B državne lige še vedno neporažena. Prva tekma letošnjega prvenstva bo na domačem parketu na sporedu v soboto. V svoji drugi tekmi uspešni tudi starejši dečki B.

Člani – 1.B DRL: 2. KROG (03.10.2009):
RK Radeče MIK-Celje – RD Šmartno 99 Herz Factor banka 30 : 34 (15 : 18)

Nadaljevanje…

Fotografija

V Gradišču in Leskovici z vodovodom še vedno upravlja vaški vodovodni odbor, za redno kontrolo pa skrbi občina Šmartno. Tanja Kepa Ferlan nam je povedala, da bodo morali biti vsi vaški vodovodi do leta 2015 v upravljanju občine. Stalno kvaliteto vode pa bodo zagotovljali z redno dezinfekcijo vseh sistemov, saj so vplivi okolice na kvaliteto vode zelo močni:

Nadaljevanje…

Datum:

Sreda 7 Oktober 2009

Ura:

18:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Fotografija

V soboto, 19. septembra je v Šmartnem v novi športni dvorani Pungrt potekala prireditev z naslovom »Zapoj, Zapleši, Zaigraj«. Na prireditvi je s krstnimi izvedbami priredb ljudskih pesmi iz različnih slovenskih pokrajin nastopil domači tamburaški orkester Šmartno z gosti: Moškim pevskim zborom Fantje od fare in dekliškim kvartetom Z.I.M.A. V drugem delu prireditve so s plesom in pesmijo navdušili gostje iz Bosne in Hercegovine, »HKUD Seljačka Sloga« Trebižat.

Nadaljevanje…

Fotografija

Lokalni vodovod Primskovo ima še vedno težave in voda še vedno ni pitna. Zadnje preiskave vode so pokazale, da bo treba po vsej verjetnosti vodo klorirati. V vodi po zadnjih preiskavah sicer ni več zelo nevarnih ekoli bakterij.

Nadaljevanje…

Fotografija

V nedeljo, 27. septembra je taekwondo klub Šmartno – Litija organiziral v Športni dvorani Pungrt v Šmartnem državno prvenstvo v tehniki, na katerem je nastopilo 81 tekmovalcev iz sedmih klubov.

Nadaljevanje…

Fotografija

Člani – 1.B DRL: 1. KROG (26.09.2009):
RD Istrabenz plini Izola – RD Šmartno 99 Herz Factor banka 25 : 29 (12 : 13)
Strelci za RD Istrabenz plini Izola: Stepančič 6, Cencič, Čosič in Vukovič po 5, Fidel 2, Kleva in Markovič po 1 zadetek.
Strelci za RD Šmartno 99 HFB: Simončič 11, Kogovšek 7, Filip Gradišek, Verbajs in Vojin po 3, Bahovec 2 zadetka.

Nadaljevanje…

Fotografija

Cerovica – Selšek,  Gradišče pri Litiji, Grilovec, Leskovica – Vrata, Spodnja Jablanica, Velika Štanga in Vintarjevec – vas

Občina Šmartno pri Litiji obvešča, da je na oskrbovalnem območju javnih sistemov za oskrbo s pitno vodo Cerovica – Selšek,  Spodnja Jablanica, Velika Štanga in Vintarjevec – vas zaradi obremenitve pitne vode z mikroorganizmi potrebno vodo pred uporabo za pitje in prehranske namene prekuhati. Ukrep velja do preklica.

Nadaljevanje…

Fotografija

Cepljenje letos še posebej priporočajo, ker bosta predvidoma krožila dva povzročitelja gripe, sezonski in pandemski. Cepljenje proti sezonski, torej “navadni” gripi, je priporočljivo za vse, ki imajo kronične bolezni in za starejše od 65 let.

S cepljenjem bodo začeli 7. in 8. oktobra, med 14. in 18. uro.

Nadaljevanje…

Fotografija

Šmartno 99 Herz Factor banka : RK Ajdovščina 28:23  (16:10)

Dvorana Pungrt, Šmartno pri Litiji – 300 gledalcev. Sodnika: Jager in Kočevar.

RD Šmartno 99 Herz Factor banka: Simončič M. 9 (3), Podkrajšek, Gradišek F. 3,  Bahovec, Berglez Ž., Kogovšek 6 (2), Muratovič, Verbajs 3, Vojin 3,  Derenčini 1, Mandelj, Berglez D. 2, Gradišek U. 1, Cenkar P..
Trener: Tadej Simončič

Nadaljevanje…

Fotografija

Elektro Ljubljana, d.d. distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 24. septembra med 9. in 14. uro zaradi obnove nizkonapetostnega omrežja, ki se napaja iz transformatorske postaje Velika Štanga, odklopljen del odjemalcev na izvodu smer Čož in Marn.

Fotografija

Elektro Ljubljana, d.d. distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo v petek, 25. septembra med 8. in 10. uro zaradi obnove nizkonapetostnega omrežja, ki se napaja iz transformatorske postaje Gradiške laze, odklopljen del odjemalcev na izvodu smer Vodenik.

Odjemalce prosijo za razumevanje, v primeru slabega vremena se dela prestavijo.

Fotografija

Predavanje bo 23. septembra ob 19. uri v Knjižnici Litija.

Predsednica društva diabetikov Litija – Šmartno Darja Zupančič pravi, da je stres povzročitelj mnogih bolezni:

Nadaljevanje…

Datum:

Četrtek 24 September 2009

Ura:

19:00

Kraj:

Knjižnica Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Datum:

Sreda 23 September 2009

Ura:

18:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 25 September 2009

Ura:

19:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Fotografija

Spletna navodila za okolju prijazno vožnjo, šolo, dom in pisarno prinašajo priročna navodila, kako z majhnimi koraki spremeniti naše obnašanje doma, v službi in v šoli ter s tem prispevati k manjšim izpustom CO2.
Spletna navodila za okolju prijazno vožnjo, okolju prijazno šolo, okolju prijazen dom in okolju prijazno pisarno si lahko prenesete na svoj računalnik.

Nadaljevanje…

Konec avgusta so v Zagorici začeli obnavljati kotlovnico, v katero bodo vgradili kotlovne naprave na lesno biomaso z močjo 2,8 MW. Svea je v projekt vložila 463.000 evrov. Soinvestitorja, dodala sta okoli 200.000 evrov, pa sta EU in ministrstvo za okolje in prostor. Cilj projekta je zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in izboljšanje pogojev bivanja za ožjo in širšo okolico.

Nadaljevanje…

Fotografija

Občina Šmartno pri Litiji obvešča uporabnike pitne vode iz javnega sistema za oskrbo s pitno vodo Grilovec, da bo v petek, 18.09.2009, zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem sistemu prekinjena dobava vode, od 8. do 15. ure.

Uporabnike prosimo za razumevanje.

V času informativne seznanitve javnosti z razvojnimi potrebami ob pripravi dopolnjenega osnutka občinskega prostorskega načrta  (OPN) občine Šmartno pri Litiji so bile podane pripombe. Odgovori na pripombe so dostopni na sedežu občine v času uradnih ur.

Kaj so nevarni odpadki iz gospodinjstev?

V vsakdanjem življenju nas spremljajo najrazličnejše snovi, za katere sploh ne pomislimo, da vsebujejo nevarne snovi. Sredstva, pripomočki ali snovi, ki jih uporabljamo vsak dan, lahko po uporabi postanejo nevaren odpadek. Z namenom zmanjševanja onesnaževanja okolja se v razvitem svetu zbira tovrstne odpadke ločeno že več kot desetletje, pri nas pa je pred nekaj leti pričela veljati odredba, ki ureja to področje.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 19 September 2009

Ura:

19:30

Kraj:

Športna dvorana Pungrt

Koncert Tamburaškega orkestera Šmartno z gosti

V soboto, 19. septembra bo v športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji potekala celovečerna prireditev z naslovom »Zapoj, zapleši, zaigraj«. V prvem delu koncerta bo domači Tamburaški orkester Šmartno premierno predstavil priredbe venčkov slovenskih ljudskih pesmi iz različnih slovenskih pokrajin, ki jih je posebej za ta dogodek pripravila umetniška vodja orkestra, šmarčanka Helena Vidic. S tamburaši bodo zapeli tudi Fantje od fare in dekliški kvartet Z.I.M.A.

Nadaljevanje…

Fotografija

V jesenskih mesecih se bodo pod okriljem litijskega centra za razvoj začele delavnice, s katerimi želijo pospešiti zmanjševanje emisij CO2 v prometu. Ciljne skupine projekta so dnevni vozači v Ljubljano, šolarji, dijaki, pa tudi turisti.

Nadaljevanje…

Fotografija

Elektro Ljubljana, d.d. distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo v sredo, 9. septembra zaradi del na napravah visoke napetosti prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorskih postaj
· Od 8. do 9.30 TISJE
· Od 8. do 15.00 VINTARJEVEC IN PODROJE

Odjemalce prosijo za razumevanje, v primeru slabega vremena se dela prestavijo.

Fotografija

Orkester letos obhaja 117. letnico svojega delovanja in je med najstarejšimi delujočimi tovrstnimi ansambli v Sloveniji. V sedanji podobi deluje zadnjih 26 let. Dobitniki zlate plakete s pohvalo na državnem tekmovanju leta 2008 in 2009.

Nadaljevanje…

Fotografija

Cerovica – Selšek, Gradišče pri Litiji, Grilovec, Leskovica – Vrata, Spodnja Jablanica, Velika Štanga in Vintarjevec – vas

Občina Šmartno pri Litiji obvešča, da je na oskrbovalnem območju javnih sistemov za oskrbo s pitno vodo Cerovica – Selšek, Gradišče pri Litiji, Grilovec, Leskovica – Vrata, Spodnja Jablanica, Velika Štanga in Vintarjevec – vas zaradi obremenitve pitne vode z mikroorganizmi potrebno vodo pred uporabo za pitje in prehranske namene prekuhati. Ukrep velja do preklica.

Nadaljevanje…

DEJAVNOSTI NA BAZENU V OŠ ŠMARTNO

15-urni plavalni tečaj za predšolske otroke od 4. leta dalje*

Vadba bo potekala vsak ponedeljek od 17.00 do 18.30 po dve šolski uri.

Začetek: ponedeljek, 5. oktober 2009.

Od oktobra 2009 do januarja 2010.

* V primeru zanimanja se bo izvedel še nadaljevalni tečaj od meseca januarja 2010 do marca 2010.

Nadaljevanje…

Center za socialno delo Litija je razdelil poseben dodatek za socialno ogrožene 435 upravičencem. V občini Litija je dodatek prejelo 221 posameznikov in 82 družin, v občini Šmartno pa 72 posameznikov in 37 družin. Dodatek je bil izplačan v višini 160 € za posameznike in 200 € za družino za prejmnike denarne socialne pomoči, na podlagi pravice do starševskega dodatka pa je dodatek v višini 120 € prejelo 22 upravičencev.

Nadaljevanje…

Elektro Ljubljana

Elektro Ljubljana, d.d. distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča, da bo
v sredo, 2. septembra med 8. do 15. uro zaradi del na napravah visoke napetosti prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorskih postaj Šmartno Krznar in Cerkovnik
v četrtek, 3. septembra med 8. in 15. uro zaradi del na napravah visoke napetosti prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorskih postaj Sitarjevec, Škulj, Grmače in Kolejak
v četrtek, 3. septembra med 8. in 15. uro zaradi del na napravah visoke napetosti prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorske postaje Zavrstnik

Nadaljevanje…

Rokometna šola

Vse fante, ki obiskujejo osnovno šolo od 1. do 9. razreda in jih zanima ROKOMET, VABIMO, da se vpišejo v rokometno šolo. Prav tako bomo organizirali v OŠ Šmartno vadbo za dekleta do 5. razreda, za dekleta v Litiji in vsa starejša dekleta pa skrbi ŽRD Litija.

Nadaljevanje…

Kradejo vodo

Po mnenju Marte Peršin iz Komunalno stanovanjskega podjetja Litija, ki upravlja z večino vodovodov v litijski in šmarski občini, se 20% vode iz vodovodnih sistemov ukrade. Ljudje imajo še iz časa gradnje lokalnih vodovodov narejene tako imenovane “byjpass”, s katerimi polnejo lastne vodnjake ali pa vodo kradejo direktno iz hidrantov, ki so namenjeni za gašenje požarov.

Nadaljevanje…

Navijaška skupina Krokarji

Prvo redno druženje Navijaške skupine Krokarji je prestavljeno na ponedeljek , 31.8.2009, ob 20.15. Dobimo se v prostorih Rokometnega društva Šmartno 99, Pungrt 7, Šmartno pri Litiji.

Sestanek je prestavljen zaradi članske prijateljske tekme RK Celje Pivovarna Laško : RD Šmartno 99 Herz Factor banka, ki bo v petek, 28.08.2009, ob 19.00, v Radečah. Ker je tekma prijateljska zato prevoz za navijače ni organiziran.

Nadaljevanje…

Kliše gre na Triglav

Pohod na Triglav v organizaciji Kluba litijskih in šmarskih študentov bo letos potekal drugo leto zapored, želja je, da pohod postane tradicionalen. Poleg spoznavanja idilične gorske narave, druženja in učenja osnovnih veščin gibanja v visokogorju, pohod ponuja tudi svojevrstne športne užitke.

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 30 Avgust 2009

Ura:

13:00 uradni trening za nastopajoče, 14:00 tekmovanje

Kraj:

Grad Bogenšperk

XI. Valvasorjeve viteške igre

V čudovitem ambijentu ob grajskem lipovem drevoredu za gradom se bodo vitezi konjeniki s svojimi konji v polnem galopu borili med seboj v petih viteških disciplinah. Uradni trening za nastopajoče se bo pričel ob 13.00 uri, tekmovanje pa ob 14. uri.

Nadaljevanje…

Komunalno stanovanjsko podjetje Litija redno kontrolira vodovode, za katere so pristojni

Rezultati preiskav so brez posebnosti. Še vedno pa velja preventivno prekuhavanje vode iz vodovoda Primskovo. Po besedah župana Milana Izlakarja je sicer največja investicija v občini Šmartno vodovod Liberga-Preska:

Nadaljevanje…

V Republiki Sloveniji se je po podatkih Inštituta za varovanje zdravja do 10.8.2009 z novim virusom gripe A H1N1 okužilo 181 oseb. Vlada Republike Slovenije je pri Ministrstvu za zdravje imenovala medresorsko delovno skupino za spremljanje, analiziranje in sprejemanje ustreznih ukrepov zmanjšanja posledic širjenja okužb.

Nadaljevanje…

Lastnosti bazena: dolžina 12,5m, širina 8m, globina od 110 do 130 cm.

Bazen lahko najamejo: šole, vrtci, društva, klubi, podjetja, družine, skupine prijateljev in posamezniki.

Nadaljevanje…

Voda je pitna in dovolj jo je

Po informacijah Marte Peršin iz Komunalno stanovanjskega podjetja Litija je stanje oskrbe z zdravo pitno vodo pri tistih vodovodih, ki jih upravlja KSP Litija brez posebnosti. Vode je dovolj, redno jo kontrolirajo in rezultati preiskav so brez posebnosti.

Nadaljevanje…

Srce Slovenije na mednarodnem sejmu v Gornji Radgoni

Na kmetijsko – živilskem sejmu v Gornji Radgoni, ki bo od 29. avgusta do 5. septembra, se bo skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije in Turistično razvojnim društvom Kampelc predstavilo tudi območje Lokalne akcijske skupine (LAS) “Srce Slovenije”.

Nadaljevanje…

Vodnik po podeželju

Na Centru za razvoj Litija so v okviru skupnega projekta LAS Srce Slovenije, Kažipoti v Srce Slovenije, izdali vodnik po podeželju in drugih zanimivostih z naslovom “Vse, kar vas vabi v Srce Slovenije”. Srčna dežela med Ljubljano in Kamniškimi planinami ter med griči Dolenjske in ravnicami Posavja vas vabi, da jo obiščete.

Nadaljevanje…

Šmarčani se že od 3. avgusta zavzeto pripravljajo na novo sezono 2009/2010. Treningi, kot vsako leto, potekajo na zunanjem rokometnem igrišču in v njegovi okolici. V primeru zelo slabega vremena pa so treningi v dvorani Pungrt. Po tretjem mestu v prejšnji sezoni so pričakovanja podobna, cilj je zgornja polovica 1.B lige.

Nadaljevanje…

Elektro Ljubljana, d.d.

Elektro Ljubljana, d.d. distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča, da bo v sredo, 19. avgusta od 8. do 15. ure zaradi del na napravah visoke napetosti prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorske postaje

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 31 Oktober 2009

Ura:

od 15:00 dalje

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Mladinski center Litija

Ta ponedeljek se ponovno začne počitniško ustvarjanje v Mladinskem centru Litija in Društvu prijateljev mladine Litija. Ob 10. uri so pripravili literarno ustvarjalno delavnico “Pravljice na gozdni poti” ko gredo udeleženci po gozdni učni poti Svibno nabirat znanja iz narave.

Nadaljevanje…

Prizidek Doma invalidov Litija

V zadnjem letu je bilo kar nekaj predlogov o izgradnji novega Doma invalidov Litija, zaradi recesije in pomankanja občinskega denarja pa bodo zdaj litijski in šmarski invalidi dogradili prizidek k obstoječem domu v velikosti približno 70 kvadratnih metrov.

Nadaljevanje…

Šteje 700 članov. Delo društva sloni na petih socialnih programih, ki so namenjeni pomoči invalidov pri premagovanju njihovih vsakodnevnih težav. Konec meseca gredo na tradicionalno letovanje na otok Murter. Ponosni pa so tudi na vsakotedensko kopanje v zdravilišču Laško, kamor hodijo skupaj z Društvom diabetikov Litija.

Nadaljevanje…

Odrasli s težko motnjo v duševnem ali gibalnem razvoju lahko zaprosite za družinskega pomočnika

Ta upravičencu pomaga 40 ur na teden. Pomoč na domu je bila doslej finančno na strani občine in države, zdaj pa mora svoj delež prispevati tudi upravičenec, občina pa mu pomaga le, če sam nima dovolj sredstev.

Nadaljevanje…

Knjižnica Litija - Šmartno

Tudi v poletnih mesecih v Knjižnici Litija – Šmartno poskrbijo za najmlajše. V sodelovanju z Mladinskim centrom Litija in DPM Litija so pripravili 3 izlete na Svibno, pod skupnim imenom Pravljice na gozdni poti.

Nadaljevanje…

Kliše

Klub litijskih in šmarskih študentov je društvo, katerega glavni cilj je zagotoviti kakovosten in poceni način preživljanja prostega časa mladih iz Litije in Šmartna. Različne generacije študentov se tako trudijo popestriti Litijsko študentsko ozračje že od leta 1997.

Nadaljevanje…

Elektro Ljubljana, d.d.

Elektro Ljubljana, d.d. distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča, da bo v petek, 14. avgusta od 8. do 15 ure prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorske postaje:

Nadaljevanje…

Elektro Ljubljana, d.d.

Elektro Ljubljana, d.d. distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča, da bo v četrtek, 13. avgusta od 8. do 15. ure zaradi del na napravah visoke napetosti prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorske postaje:

Nadaljevanje…

Priročnik za radovedne

V okviru projekta Lokalne akcijske skupine Mladi je Društvo prijateljev mladine Litija izdalo brošurico z naslovom Priročnik za radovedne, v katerem je napisanih nekaj osnovnih informacij o drogah.
V brošuri je tudi predstavljena anketa o drogah, ki so jo naredili na območjih občin Litija, Šmartno, Dol pri Ljubljani, Moravče, Kamnik in Lukovica.

Nadaljevanje…

Edini investitor za več stanovanjskih objektov, ki jih gradi litijski Trgograd, je tako ostala občina Šmartno pri Litiji. Če bo stanovanjski sklad od sofinanciranja dokončno odstopil, bodo Šmarčani zgradili le polovico načrtovanih objektov.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 28 Avgust 2009

Ura:

19:00

Kraj:

Kulturni dom Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Število obolelih za novo gripo v Litiji in Šmartnem je zelo majhno. Pacienti pa tudi redko postavljajo vprašanja po telefonu, zato vzroka za preplah vsekakor ni. Milojka Juteršek iz Zdravstvenega doma Litija je opozorila, da jih tisti, ki sumite, da ste zboleli za novo gripo, raje pokličite po telefonu, saj vam bodo dali vsa potrebna navodila:

Nadaljevanje…

Elektro Ljubljana

Elektro Ljubljana, d.d., Distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo v torek, 28. julija od 8. do 15. ure zaradi del na napravah visoke napetosti prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorske postaje Cerkovnik. Odjemalce prosijo za razumevanje.

Elektro Ljubljana

Elektro Ljubljana, d.d., Distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo v ponedeljek, 27. julija med 8. in 10. uro zaradi obnove nizkonapetostnega omrežja, ki se napaja iz transformatorske postaje Tisje odklopljen del odjemalcev na izvodu za smer Grilovec. Odjemalce prosijo za razumevanje.

Krvodajalska akcija v Litiji

Danes in jutri od 7. do 12. ure poteka v Litiji v Zdravstvenem domu krvodajalska akcija. Za vse krvodajalce je organizirana malica v Bistroju Valvasor. Spomladanske krvodajalske akcije v Litiji se je 12. in 13. marca udeležilo skupaj 336 krvodajalcev.

Nadaljevanje…

Vodovodi na območjih Litije in Šmartnega so ustrezni

Tako pravi Marta Peršin iz Komunalno stanovanjskega podjetja Litija. Izjema je vodovod na Primskovem, kjer še vedno velja prekuhavanje vode do preklica. Prvi rezultati meritev iz zajetja so ugodni, težave pa imajo pri odjemnih mestih. Avgusta bodo zato spet preverili stanje na pipah.

Nadaljevanje…

Šmarski rokomet

V minuli sezoni je članska ekipa RD Šmartno 99 Herz Factor banka v 1.b ligi dosegla največji uspeh 3. mesto po letu 1996, ko so “šmarčani” tekmovali v 1. državni rokometni ligi. Velik uspeh je tudi nova športna dvorana Pungrt. Za zaključek sezone so v Šmartnem pripravili dan rokometa, ki je postregel s tekmami vseh šmarskih selekcij.

Nadaljevanje…

Občina Šmartno pri Litiji je vzdrževanje sedmih lokalnih vodovodov v svoji občini zaupala podjetju Trgograd Litija. Gre za krajevne vodovodne sisteme Gradiške Laze, Grilovec, Kostrevnica, Planina, Račica, Spodnja Jablanica in Velika Štanga.

Nadaljevanje…

Elektro Ljubljana, d.d., Distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo v ponedeljek, 20. julija med 8. in 14. uro zaradi obnove nizkonapetostnega omrežja, ki se napaja iz transformatorske postaje Mala Kostrevnica odklopljen del odjemalcev na izvodu za smer Kostrevnica.

Nadaljevanje…

Besnenje narave v petek v zgodnjih jutranjih urah je povzročilo vsaj 2 miljona € škode na območju Jevnice z okolico. Litijski župan Franci Rokavec je prepričan, da bo pri sanaciji sodelovala tudi država, celotno škodo pa bodo imeli ocenjeno v nekaj dneh.

V Šmartnem zbirajo podatke o povzročeni škodi na občini, ocene o višini pa v tem trenutku še ne morejo dati.

Nadaljevanje…

Zdravstveni dom Litija

Parkirišče pred glavnim vhodom v Zdravstveni dom Litija je v času prenove ambulante nujne medicinske pomoči zaprto za vse obiskovalce zdravstvenega doma. Koridor, ki je označen s rdečim trakom, pa je namenjen le reševalnim vozilom in na njem ni dovoljeno parkiranje, ustavljanje ali kakršnokoli onemogočanja hitrega dovoza ali izvoza za nujne primere.

Nadaljevanje…

Elektro Ljubljana, d.d., Distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo v soboto, dne 04. 07. 2009, od 06.00 do 12.00 zaradi del na napravah visoke napetosti prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorskih postaj: Šmartno in Zagorica.

Nadaljevanje…

srecanje-zupanov-rpss.jpg

V četrtek, 2 julija ob 10. uri bo na domačiji Pr’Krač v Dolskem potekalo srečanje županov Razvojnega partnerstva središča Slovenije in županov občin, vključenih v projekt Trkamo na vrata dediščine.

Nadaljevanje…

Elektro Ljubljana, d.d., Distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo v sredo, dne 1. julija 2009 od 09.00 do 11.00 zaradi obnove nizkonapetostnega omrežja, ki se napaja iz transformatorske postaje Cerovica odklopljen del odjemalcev na izvodu smer Cerovica.

Nadaljevanje…

V Knjižnici Litija in Šmartno bo v poletnih mesecih na ogled razstava likovnih del Jožeta Megliča. Ob njegovi 70. letnici je izšla tudi njegova monografija, ki je na voljo v obeh knjižnicah.

Nadaljevanje…

Elektro Ljubljana, d.d., Distribucijska enota Elektro Ljubljana okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo v sredo, dne 24. 06. 2009, od 08.00 do 10.00 zaradi del na napravah visoke napetosti prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, napajanih iz transformatorske postaje: Vintarjevec.

Nadaljevanje…

Datum:

Sreda 24 Junij 2009

Ura:

20:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Javno se razgrne predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah občinskega podrobnega prostorskega načrta – Ureditveno območje osrednjega dela naselja Šmartno z mikrocelotami ŠS1, ŠS2(del), ŠS3 (del) in ŠI1/1.

Javna razgrnitev poteka od 12.06.2009 do 13.07.2009.

Nadaljevanje…

Prenova ambulante za nujno medicinsko pomoč v ZD Litija

V petek 12. junija 2009 bodo v ZD Litija pričeli s prenovo ambulante za nujno medicinsko pomoč.

V tem času bo ambulanta preseljena v seminarski prostor ob glavnem vhodu. Režim dela ostane popolnoma enak, le da boste vsi, ki boste v tem času potrebovali nujno medicinsko pomoč prišli na vrata glavnega vhoda, kjer se nahaja  zvonec in domofon za prvi kontakt z dežurno ekipo.

Nadaljevanje…

Prostor za šmarske otroke

Tudi v šmarski občini se spopadajo s pomanjkanjem prostora za mlade nadebudneže. Vpis otrok je bil močno omejen, saj so bili zaradi prostorske stiske primorani zavrniti več kot trideset otrok.

Nadaljevanje…

Predstavniki občin so se dobili le na enem sestanku, potem pa jih je Šmartno nekaj preložilo.

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 7 Junij 2009

Ura:

16:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Datum:

Sreda 20 Maj 2009

Ura:

19:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Medveda so opazili tudi v šmarskih gozdovih

Na prvomajskem izletu naj bi ga v jasi v neposrednji bližini Jablaniškega potoka srečala oče in sin. Domačini pravijo, da je obisk medveda za to območje običajna stvar, redko pa je, da ga kdo vidi ali pa, da si zrejo iz oči v oči.

Nadaljevanje…

LAS Srce Slovenije je ustanovilo 6 občin z namenom spodbujanja razvoja podeželja v območju Kamnika do Šmartnega pri Litiji. V želji, da bi projekti in aktivnosti kar najbolj ustrezali vašim potrebam želimo analizirati trenutno stanje.

Nadaljevanje…

Datum:

Petek 1 Maj 2009

Ura:

10:00

Kraj:

Javorje

Nadaljevanje…

Datum:

Sreda 22 April 2009

Ura:

18:00

Kraj:

Gasilski dom Breg pri Litiji

Nadaljevanje…

Datum:

Sreda 15 April 2009

Ura:

18:00

Kraj:

Grad Bogenšperk

Nadaljevanje…

Tamburaški orkester Javorje je na državnem tamburaškem tekmovanju osvojil zlato priznanje s pohvalo

V soboto so bili v Semiču najboljši izmed trinajstih priznanih slovenskih skupin in orkestrov. Umetniška vodja Helena Vidic je prejela priznanje za najboljšo dirigentko.

Nadaljevanje…

Šmarski osnovnošolci bodo zbirali denar za igrala

Na Osnovni šoli Šmartno so učenci prvih treh razredov ustvarjali izdelke, povezane z veliko nočjo. Cvetlične aranžmaje, pisanice, vizitke, zajce in druge velikonočne živali pa bodo razstavili jutri ob 17. uri v šolski avli.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 4 April 2009

Ura:

16:00

Kraj:

Dvorana Pungrt Šmartno pri Litiji

Nadaljevanje…

Poslanska pisarna Aleksandra Zorna je tudi uradno odprta

Na Valvazorjevem trgu 3 v Litiji bo poslanec za Litijčane dosegljiv vsak drugi in tretji ponedeljek popoldne, vsak četrti ponedeljek pa bo na tamkajšnji občini na voljo Šmarčanom. Poslanska pisarna bo odprta tudi ob morebitni odsotnosti poslanca Zorna, saj mu bo pri delu pomagal Boris Doblekar.

Nadaljevanje…

V Šmartnem pri Litiji nujno potrebujemo denar za popravilo propadajočih vodovodov

Uvedba plačevanja vodarine je zato nujna. Tako je na včerajšnji izredni seji občinskega sveta občine Šmartno pri Litiji pri obravnavi ustanovitve občinskega režijskega obrata dejal župan Milan Izlakar. Gre za vodovode, ki so bili zgrajeni in vzdrževani z občinskimi sredstvi, z njimi pa so doslej upravljale krajevne skupnosti.

Nadaljevanje…

Šmarčani bomo smeti vozili na deponijo Globoko v Trebnje

Občina bo morala za to plačati 256.000 €, pogodba pa se bo sklenila za 30 let. Nekaj svetnikov s to odločitvijo ni soglašalo, saj so prepričani, da je cena od 80 do 130 € na tono odpadkov ena najvišjih v Sloveniji. Županu so zato ponovno očitali, da je v preteklosti zavrnil možnost priključitve k deponiji v Uničnem.

Nadaljevanje…

Datum:

Ponedeljek 23 Marec 2009

Ura:

18:00

Kraj:

Avla občine Litija

Nadaljevanje…

"Poišči možnost - ujemi priložnost" na letošnjem zaposlitvenem sejmu v Zagorju ob Savi

Območna služba Trbovlje, kamor spada tudi Urad za delo Litija, ga skupaj z Regionalnim centrom za razvoj Zagorje pripravlja pod geslom ‘poišči možnost, ujemi priložnost’. Delodajalcem in iskalcem zaposlitve bo ponudil priložnost za neposreden stik.

Nadaljevanje…

Varujmo planet - uporabljajmo les

Center za zunanjo ureditev Velika Preska, Zavod za gozdove Slovenije in Center za razvoj Litija so pod tem geslom na Veliki Preski pripravili razstavo 50 slovenskih drevesnih vrst in panojev Zavoda za gozdove na temo sonaravnega gospodarjenja z gozdom. Razstava je do konca aprila na ogled vsak četrtek  ob šestih in ob sobotah ob devetih.

Nadaljevanje…

Posvet o virih financiranja za nekmetijske dejavnosti na podeželju

Center za razvoj Litija pripravlja posvet o virih financiranja za nekmetijske dejavnosti na podeželju. Udeleženci dogodka bodo pridobili informacije o razpoložljivih sredstvih za razvoj nekmetijske dejavnosti na podeželju, to je o razpisih, ki jih podpira 3. os Programa razvoja podeželja – Kakovost življenja na podeželju in diverzifikacija podeželskega gospodarstva (diverzifikacija v nekmetijske dejavnosti, podpora ustanavljanju in razvoju mikropodjetij, obnova in razvoj vasi ter ohranjanje in izboljševanje dediščine podeželja).

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 4 April 2009

Ura:

Start bo od 7.00 do 10.30 ure

Kraj:

Pri gasilskem domu v Zg. Jablanici

Po obronkih Jablaniške doline

V soboto, 4.4.2009 vas vabimo v na obronke prelepe doline na 6. pohod, ki ga vsako prvo soboto v aprilu organizira Društvo za razvoj podeželja Laz iz Jablaniške doline. Krožna pot je nezahtevna in traja od 4 do 5 ur, postanki pri domačinih s pestro ponudbo domačih dobrot in čudovit razgled, pa vam pot lahko tudi malo podaljšajo.

Nadaljevanje…

Javno se razgrne predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o sprejetju prostorskih ureditvenih pogojev za območje Litije in Šmartna – za območje Občine Šmartno pri Litiji.

Javna razgrnitev poteka od 27.2.2009 do 30.3.2009.

Nadaljevanje…

Agrogradnja kljub stečaju IUV z Rakovnika še vedno odvaža izcedne vode

Kdo zdaj plačuje račune, sicer ni znano. Se pa Šmarčani čudijo, kako je mogoče, da zbirni bazen ni poln, tudi če vode nekaj časa ne odvažajo. Skrbi jih, da voda, onesnažena s težkimi kovinami in predvsem kromom, odteka v bližnji potok.

Nadaljevanje…

Športna dvorana Pungrt v Šmartnem pri Litiji je dobila novo plezalno steno

14 metrov visoka in 12 metrov široka stena sodi med največje v Sloveniji. Vrednost investicije je okrog 100.000 evrov. Teh bo večino prispevala občina, nekaj pa naj bi dodala še republiška Fundacija za šport.

Nadaljevanje…

Glede kanalizacije Cerovica - Selšek se močno zatika pri pridobivanju služnostnih soglasij

Soglasje je sicer podpisalo že 35 krajanov, zapleta pa se v desetih primerih. Peščica krajanov v zameno za soglasje zahteva celo do 10.000 €, kar je po mnenju župana občine Šmartno pri Litiji Milana Izlakarja povsem nesprejemljivo, zato se bodo po sprejetju prostorskih načrtov odločili za postopek prek sodišča.

Nadaljevanje…

Obetajo se spremembe na področju ravnanja z odpadki

Šmarski svetniki so obravnavali dva odloka s katerima naj bi uredili podelitev koncesije in način izvajanja javne službe zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov. Že prihodnje leto naj bi tako imela občina  to področje povsem urejeno.

Nadaljevanje…

Fotografija

Obveščamo vas, da je občina Šmartno pri Litiji pričela z izgradnjo stanovanjskega kompleksa na Grmačah (18 stanovanj) in sicer na mestu, kjer je nekoč stal grad Grmače. Stanovanja bodo v obliki ličnih stanovanjskih hiš, njihova kvadratura pa bo znašala 31m2, 32m2, 36m2 in 68 m2.

Podrobnosti si lahko ogledate v brošuri.

Nadaljevanje…

V četrtek, 5. februarja 2009, so se sestali predstavniki občin Razvojnega partnerstva središča Slovenije (RPSS) ter partnerji projekta Trkamo na vrata dediščine na Domačiji Rus v Šentvidu pri Lukovici.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 14 Februar 2009

Ura:

19:00

Kraj:

Kulturni dom Šmartno

Nadaljevanje…

Trgograd je začel gradnjo stanovanjskega naselja Grmače

Investitor je za zdaj samo občina Šmartno pri Litiji. Poleg novih investitorjev pa že iščejo tudi kupce posameznih stanovanj. Cena kvadratnega metra bo maksimalno 1300 evrov, če jim stanovanj ne bo uspelo prodati, pa jih bodo ponudili stanovanjskemu skladu, ki jih bo odkupil kot neprofitna.

Nadaljevanje…

Gre za vodovode, ki nimajo urejene dokumentacije in jih Komunalno-stanovanjsko podjetje Litija ne želi prevzeti v upravljanje, dokler se dokumentacija ne uredi.

Nadaljevanje…

Datum:

Nedelja 8 Februar 2009

Ura:

17:00

Kraj:

Kulturni dom Šmartno

Nadaljevanje…

Valvasorjeva grafična zbirka prihaja na Bogenšperk.

ICONOTHECA VALVASORIANA je faksimilni natis Valvasorjeve grafične zbirke. V sedemnajstih zvezkih velikega formata je objavljenih skoraj 8000 znanstvenokritično obdelanih grafičnih listov in risb.

Nadaljevanje…

Datum:

Sobota 31 Januar 2009

Ura:

19:00

Kraj:

Kulturni dom Šmartno

Nadaljevanje…