Objavljeno: 30. 11. 2016

Prireditvi ob Prešernovem rojstnem dnevu

Knjižnica Litija bo Prešernov rojstni dan, 3. december, počastila z dvema dogodkoma.

KNJIŽNICA ŠMARTNO, četrtek, 1. december 2016, ob 19. uri – Otvoritev fotografske razstave “Bližina”, avtor Matjaž Janežič
KNJIŽNICA LITIJA, petek, 2. december 2016, ob 19. uri – literarno-likovni dogodek v sodelovanju z društvom LILA in Kvartopirci, domačimi pesniškimi ustvarjalci

KNJIŽNICA ŠMARTNO, četrtek, 1. december 2016, ob 19. uri
Otvoritev fotografske razstave “Bližina”, avtor Matjaž Janežič

Zmagovalec fotografskega natečaja Občine Šmartno pri Litiji 2015 bo predstavil bližnje oz. mikro fotografske posnetke iz narave. Barve in oblike z natančnim približanjem objektiva izražajo že skoraj umetniški značaj. Zanimivo, presenetljivo in izzivalno.

KNJIŽNICA LITIJA, petek, 2. december 2016, ob 19. uri
Literarno-likovni dogodek v sodelovanju z društvom LILA in Kvartopirci, domačimi pesniškimi ustvarjalci.

Na ogled bodo dela ljubiteljskih ustvarjalcev, ki jih je navdihnilo ustvarjanje slikarke Mire Pregelj in so svojo ustvarjalnost izrazili v likovnem ex temporu »Po slikarkinih poteh«. Razstava je uvod v spominske slovesnosti ob 50-letnici smrti slikarke Mire Pregelj (22. december 1966).

Kvartopirci nas bodo pritegnili v t.im. ulično poezijo, ki predstavlja žive pesnike, saj so se odločili, da je napočil čas, da se poezija spet bere, da se položijo karte na mizo. Kvartopirci so: Goran Mlakar, Urh Props, Jan Poglajen, Rok Berdajs. Navdih za pesmi črpajo iz življenjskih situacij, ki so vse prej kot dolgočasne.